*

Kommunalvalg
Politik

Støjberg vil sætte en stopper for genopdragelsesrejser

Man vil ikke Danmark, hvis man sender sit barn på genopdragelsesrejse, mener udlændingeministeren.

"Jeg vil gøre, hvad der står i min magt for at forhindre, at børn og unge sendes på genopdragelse i forældrenes hjemland," siger Inger Støjberg i en pressemeddelelse. Foto: Jens Dresling

Det skal være slut med at sende børn og unge med ikkevestlig baggrund på genopdragelsesrejse mod deres vilje i forældrenes hjemland.

Det mener udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Hun sætter nu en undersøgelse i gang.

- Når man sender sine børn på genopdragelsesrejse, siger det mig, at man ikke vil Danmark, hverken for sig selv eller sine børn.

- Men det valg skal man ikke have lov til at træffe for sine børn, og derfor vil jeg gøre, hvad der står i min magt for at forhindre, at børn og unge sendes på genopdragelse i forældrenes hjemland, siger Støjberg i en pressemeddelelse.

Flere unge søger hjælp til at undgå tvangsægteskaber og genopdragelse

Udlændinge- og Integrationsministeriet har bedt Ankestyrelsen om at igangsætte en undersøgelse, der skal munde ud i en rapport. Den forventes klar i begyndelsen af 2018.

Rapporten skal blandt andet give svar på, hvor mange sager om genopdragelse, kommunerne har haft kendskab til siden 2005.

Den skal undersøge, hvad der karakteriserer sager, som fører til en genopdragelsesrejse. Og så skal kommunerne have redskaber og handlemuligheder før, under og efter rejsen.

Genopdragelsesrejser kan ifølge Støjberg have negativ betydning for børnenes skolegang, sprogkundskaber og sociale relationer i Danmark.

Før sommerferien kom Socialdemokratiet og SF med en melding om, at forældre, der står bag genopdragelsesrejser, skal kunne miste deres opholdstilladelse i Danmark.

Flertal vil kunne udvise forældre bag genopdragelsesrejser

Sammen med Dansk Folkeparti, der tidligere har foreslået det samme, udgør de tre partier et flertal i Folketinget.

DF mener, at der bør skrides til handling med det samme. Det siger udlændinge- og integrationsordfører Martin Henriksen (DF).

- Vi foreslår, at regeringen fremsætter et lovforslag, som betyder, at forældre, der sender deres børn på genopdragelsesrejse, får inddraget deres opholdstilladelse.

- Problemet er allerede velkendt, og vi er klar til at bringe regeringen i mindretal, siger han.

Det er i dag ulovligt at tvinge børn og unge på genopdragelsesrejser ifølge straffeloven. Det kan straffes med to års fængsel.

Børn og unge kan miste deres opholdstilladelse, hvis de opholder sig i udlandet mere end tre måneder på rejser, der kan være skadelige for integrationen.

Børn og unge kan udfylde en såkaldt udrejseblanket, hvor de gør myndighederne opmærksomme på, at de ikke ønsker at forlade Danmark i en længere periode.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her