*

Politik

EU-politikere: Tåbeligt at fortsætte Tyrkiet-forhandlinger

At stoppe forhandling med Tyrkiet sender signal til nye ansøgere, siger parlamentariker Jeppe Kofod (S).

Forhandlingerne om et tyrkisk medlemskab af EU kan ikke fortsætte, som det gør nu. Sådan lyder det fra flere parlamentsmedlemmer under en debat om emnet tirsdag ved parlamentets samling i Strasbourg. Foto: Melanie Wenger / Isopix

Når EU's stats- og regeringschefer til oktober mødes i Bruxelles for at drøfte EU's forhold til Tyrkiet, er det med en klar anbefaling fra flere medlemmer af EU-Parlamentet.

Forhandlingerne om et tyrkisk medlemskab af EU kan ikke fortsætte, som det gør nu. Sådan lyder det fra flere parlamentsmedlemmer under en debat om emnet tirsdag ved parlamentets samling i Strasbourg.

S støtter stop for forhandlinger om Tyrkiet i EU

Som situationen er nu, er det tåbeligt at fortsætte forhandlingerne, påpeger David McAllister, fra parlaments store kristendemokratiske gruppe EPP.

- Det er tåbeligt at fortsætte forhandlingerne, sådan som det skrider frem. Men vi ved, at det er medlemslandene, der skal tage den beslutning, siger han.

Den tyske forbundskansler, Angela Merkel, har lovet at stoppe forhandlingerne, og det er på hendes initiativ, at sagen bliver taget op med EU's andre regeringschefer.

Det oplyste hun i begyndelsen af september i den igangværende tyske valgkamp.

Det er vigtigt, at EU siger klart og tydeligt fra overfor den tyrkiske præsident Erdogan, og at forhandlingerne om medlemskab stopper nu, siger danske Jeppe Kofod (S), der er med i parlamentets socialdemokratiske gruppe.

- Det er også et signal til alle andre lande, der ønsker at blive medlem af EU, om, at det ikke er en gratis omgang. Man skal leve op til nogle helt fundamentale principper om det retlige, demokrati og menneskerettigheder.

Tyrkiet har bestilt avanceret missilforsvar hos Rusland

- Det er det, som vi står for i Europa. De værdier går vi aldrig på kompromis med, siger han.

Mens parlamentet flere gange har opfordret til, at forhandlingerne mellem Tyrkiet og EU bliver stoppet, er det op til de andre EU-instanser at reagere, vurderer Marietje Schaake fra den liberale gruppe.

- Vi skal sikre os, at fremtidige aftaler bygger på lige værdier, siger hun.

- Jeg mener, at det er godt, at parlamentet har været vedholdende. Vi opfordrer Kommissionen og rådet til at komme med et klart svar i næste måned.

Forhandlingerne om tyrkisk medlemskab i EU blev indledt i 2005.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
EU
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Manden der reddede verden

Holger K Nielsen
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed

Blog: Legalisering af hash fjerner ikke bandeproblemet

Jens-Kristian Lütken
Det er hamrende naivt at tro, at hårdkogte kriminelle vil stoppe deres kriminelle aktiviteter, hvis indtægtsgrundlaget for hashsalget forsvinder på grund af en legalisering.
Annonce
Viden
Arkæolog: Bornholmsk kobberfund ændrer vores syn på Stenalderen
Stenalderfolk har været i overraskende tæt kontakt med andre dele af Europa, siger arkæolog efter et nyt kobberfund. Men ikke alle er enige i, at kobberstykket er specielt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her