*

Politik

Vandrør brast på Christiansborg og sprøjtede vand ud over fire etager

Brandvæsnet var hurtigt på stedet og fik suget vandet op.

Et flækket vandrør udløste mandag eftermiddag brandalarm på dele af Christiansborg og sendte vand ud over fire etager.

En håndværker var i færd med at ordne nogle rør i forbindelse med udskiftning af toiletter i Provianthuset, som er en del af Christiansborg. Af ukendte årsager skete der et uheld, og der gik hul på et af vandrørerne, som på ingen tid fik vandet til at trænge gennem lofter og dryppe ned igennem bygningen fra fjerde sal.

Samtidig blev brandalarmen udløst ca. kl. 16.50, hvorefter hele Provianthuset blev rømmet. Få minutter senere var brandvæsnet fremme på stedet, og brandfolk gik hurtigt i gang med at begrænse vandskaderne og suge vandet op.

Se hvordan vandet dryppede ned igennem Provianthuset i videoen øverst i artiklen. Videoen er optaget to etager under det hullede vandrør.

Til trods for at en hel del vand fossede ud, er vandskaderne heldigvis ikke alvorlige, oplyser Folketingets omstilling. Værre gik det altså ikke. Og efter godt og vel et kvarter ude under åben himmel kunne medarbejderne vende tilbage til deres kontorer.

TV: Nedbrud i Folketinget – politikerne måtte stemme med kroppen

Christian den 4.'s Provianthus – også kaldet Proviantgården – blev opført som en del af Københavns gamle krigshavn, som også omfattede Tøjhuskomplekset. 

I 1992 blev den historiske bygning hærget af en voldsom brand og gennemgik efterfølgende en større istandsættelse.

I dag huser Provianthuset folketingsmedlemmerne fra Dansk Folkeparti, De Radikale og Enhedslisten samt deres ansatte. Desuden holder dele af Folketingets administration og Statsrevisorerne til i bygningen, som også rummer Rigarkivets læsesal.

Vandskaderne ligger dog i den modsatte ende af bygningen end Rigsarkivet, som altså ikke er blevet berørt.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Venstre sikrer rimelighed i den fri bevægelighed

Morten Løkkegaard
EU og det indre marked er som helhed en stor gevinst for Danmark, dansk økonomi er til gavn for både vækst og velstand.
Annonce
Send din gamle løbeskade til forsikringen
Har du fået en pludseligt opstået løbeskade inden for de seneste tre år, men ikke gjort mere ved den, så kan du tage skaden op med din ulykkesforsikring. 
Se flere
Musik-Aarhus melder klar til Eskelund
Et forslag om at afsætte 10 mio. kr. til at indrette Eskelund som ny koncertplads møder roser fra Northside og en række andre musikaktører. Eskelund indgår i budgetforhandlingerne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her