*

Politik

Fagforeninger og V slås om skat og millionlønninger

Venstre angriber fagforeninger for at modarbejde deres medlemmers interesser. FTF-formand afviser kritikken.

LO-formand Lizette Risgaard. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Det vækker undren i fagbevægelsen, at ansatte fra regeringspartiet Venstre på de sociale medier har spredt et budskab om, at fagforeningslederne skulle arbejde mod deres medlemmers interesser i spørgsmålet om skattelettelser.

Det sker med en grafik, hvor det fremgår, hvor meget de enkelte fagforeningsledere får i løn. Det er et personangreb, mener FTF's formand, Bente Sorgenfrey.

- Det harmonerer dårligt med de projekter, vi ellers er fælles om. For eksempel trepartsforhandlinger og disruptionråd, siger hun.

Af grafikken fremgår det, at Sorgefrey tjener 1,5 millioner kroner årligt. Også lønninger for blandt andre LO-formand Lizette Risgaard og lærerformand Anders Bondo Christensen fremgår.

En ledsagende tekst spørger, om "de her fagforeningsbosser tjener deres medlemmers interesser, når de afviser skattelettelser til helt almindelige lønmodtagere."

Men det er ikke Venstre som parti, der står bag kampagnen, fastslår pressechef Jens Kloppenborg. Det er to ansatte i Venstre, der har produceret grafikken og sendt den ud i deres fritid, forklarer han.

Han vil ikke blande sig i, hvad Venstres ansatte laver i deres fritid. Og han mener i øvrigt, at fagbevægelsen selv er medskyldig i, at tonen på de sociale medier er hård.

- Nu så jeg, at Bente Sorgenfrey har sat en Lamborghini op. Det skulle være hendes budskab til vores økonomiske politik, at det skulle være en Lamborghini-reform.

- Folk, der er ansat i de politiske partier og i fagbevægelsen, er ofte tændt af den hellige ild. Nogle gange gør de ting, som ikke er inden for skiven af, hvordan vi i vores parti agerer, siger Kloppenborg.

Bente Sorgenfrey mener i øvrigt, at det er helt forkert, at fagbevægelsen ikke skulle varetage medlemmernes interesser.

- Vi har løbende diskussioner med medlemmerne om, hvad der skal prioriteres. Den seneste undersøgelse, vi har, viser meget klart, at 62 procent ønsker velfærd frem for skattelettelser, siger hun.

- Kun 18 procent siger, at de vil have skattelettelser. Så jeg synes egentlig, vi står på et solidt fundament.

Generelt er samarbejdet mellem regeringen og fagbevægelsen godt, vurderer Bente Sorgenfrey. Og derfor blev hun også meget overrasket, da hun så kampagnen, som hun troede var fra Venstre.

Venstres næstformand, finansminister Kristian Jensen, siger, at han ikke har set den rundsendte grafik, før Ritzau viser ham den.

Derfor har han ikke andre kommentarer end et "tillykke til dem, der får de lønninger".

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lad glansbillederne krakelere … bare lidt

Signe Munk
Giv det perfekte menneske en fuck-finger. I stedet for at bygge glansbillederne op, så skal vi lade dem krakelere. Bare lidt.

Blog: DR Detektor misinformerer om sharialov

Jaleh Tavakoli
Som et forsvar for shariaråd siger detektors vært, at de kun er rådgivende organer som rådgiver i religiøse spørgsmål, og at det intet har med afgivelsen af domme at gøre. Det er direkte misinformation.
Annonce
En afstikker værd: Det italienske fata morgana-slot midt i Kanalen
Premiere-aktuelle Victoria & Abdul kaster lys over dronningens senere år, og mange af scenerne er filmet på og omkring slottet, hvor det meste står som på Victorias dødsdag. Vi var på besøg. 
Se flere
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her