*

Politik

Nørrebro får mobil politistation i kampen mod banderne

Justitsminister Søren Pape Poulsen mødes torsdag med flere partier for at drøfte bandekonflikten i København.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

En mobil politistation på Nørrebro er regeringens og Rigspolitiets seneste middel i kampen mod de kriminelle bander, som skyder i gaderne.

Det oplyser Justitsministeriet.

Stationen bliver ifølge TV2 rullet ud allerede torsdag morgen, og bemandingen kommer til at bestå af seks betjente.

Formålet er at skabe mere tryghed efter en sommer med mindst 18 skudepisoder i København på knap to måneder.

Både Københavns overborgmester Frank Jensen (S) og beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) har for nylig foreslået at indsætte mobile politistationer på Nørrebro. Politiet på Købehavns Vestegn har nemlig gode erfaringer med at slå sig ned i en autocamper i særligt udsatte områder.

Forening eller ikke forening: Det er spørgsmålet, hvis Loyal to Familia skal forbydes

Senere i eftermiddag mødes justitsminister Søren Pape Poulsen (K) med retsordførere fra regeringspartierne samt Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne for at drøfte, hvordan man fra politisk hold kan dæmme op for den eskalerende bandekonflikt i særligt hovedstadsområdet.

Tirsdag meddelte Søren Pape, at regeringen har bedt Rigsadvokaten og Rigspolitiet vurdere, om det er muligt at forbyde banden Loyal to Familia.

»Min personlige holdning er, at Loyal to Familia skal forbydes, hvis det er muligt. Jeg har derfor i dag bedt Rigsadvokaten og Rigspolitiet om hurtigst muligt at foretage en vurdering af, om bandegruppen Loyal to Familia kan opløses efter grundloven. Rigsadvokaten og Rigspolitiet vil herefter kunne sige, om det er muligt at gå den vej,« sagde Søren Pape Poulsen og fortsatte:

»For mig er det vigtigt, at vi som samfund siger tydeligt fra, når der gentagne gange bliver skudt i gaderne. Vi har at gøre med fuldstændig vanvittige typer, og derfor er alle sejl også sat ind i øjeblikket.«

Senest har Københavns Politi oprettet en særlig hotline, hvor borgere i områder, som er ramt af bandeproblemer og bandekonflikter, kan tippe politiet om bandeaktiviteter.

Borgertelefonen har nr. 93 50 00 12 og er tænkt til at modtage sms- og mms-beskeder.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Måske går det bare ad helvede til

Rune Toftegaard Selsing
Tilbederne af Fremskridtet forstår ikke, hvorfor deres multikulturelle eksperiment er gået galt.

Blog: Grib din fjerboa, kys din kæreste, og vær stolt!

Erik Winther Paisley
PRIDE: Vi skal ikke acceptere, at ens sociale status, selvrespekt og respekt fra andre afhænger af, at man ikke træder udenfor. Alle bøsser skal være pridebøsser, hvis de ellers tør og kan.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her