*

Kommunalvalg
Politik

Løkke varslede hustru om afgang som formand før skæbnemøde

Løkke havde taget beslutningen om at trække sig som formand for Venstre i timerne op til krisemødet 2014.

Lars Løkke orienterede sin hustru, Sólrun, om beslutningen, mens han sad i bilen på vej til et møde. Foto: Jens Dresling/Polfoto

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) havde besluttet sig for at gå af som formand for Venstre kort før et altafgørende krisemøde i Odense i juni 2014.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Lars Løkke orienterede sin hustru, Sólrun, om beslutningen, mens han sad i bilen på vej til mødet.

Det fortæller han i et interview med Elisabet Svane, politisk redaktør på avisen Danmark, Jysk Fynske Mediers fælles tillæg.

På vej til Odense sendte han en sms til sin hustru, der var i London, og varslede, at tiden i front for Venstre var slut, og at parret nu ville få mere tid sammen:

- Last day at the office, nu får vi mere tid. Så skal vi finde ud af, hvad vi skal bruge den til.

Flere medier, herunder Fyens Stiftstidende, erfarede op til det lange møde, at Lars Løkke ville gå af.

Og Børsen bragte en politisk nekrolog over den trængte politiker, der hang i en tynd tråd hos store dele af Venstre, efter at det kom frem, at partiet havde købt tøj til ham for 152.000 kroner.

Men partiformanden trak sig som bekendt ikke. Han ombestemte sig under et stop på motorvejscaféen "Hos Morfar" ved Ringsted.

Her mødte han opbakning fra en forbipasserende ved navn Anders Nyborg, der opfordrede Lars Løkke til at kæmpe.

- Han gjorde, at jeg tænkte: Det er også for dårligt. Jeg havde jo ikke lyst til at holde op, siger statsministeren til avisen Danmark.

Den nuværende finansminister, Kristian Jensen (V), stillede op som udfordrer til Lars Løkke, og det tætte løb endte med en aftale om et fælles formandskab frem for én formand.

En aftale, der i sidste ende kom i hus mellem Lars Løkke Rasmussen, Kristian Jensen, Herning-borgmester Lars Krarup og partisekretær Claus Richter.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her