*

Politik

De Radikale trækker kovending om burkaforbud tilbage

Der kommer alligevel ikke nogen støtte fra De Radikale til Dansk Folkepartis forslag om burkaforbud.

Arkivfoto: AP

Det står for sommerordfører i Det Radikale Venstre Lotte Rods egen regning, når hun siger, at hun går ind for et forbud mod niqab og burka i Danmark.

Det er ikke partiets holdning.

Sådan lyder det torsdag fra Sofie Carsten Nielsen, som er medlem af den radikale gruppeledelse.

- Lotte har gjort et helhjertet forsøg på at sætte fokus det rette sted, nemlig på hvordan vi kommer social kontrol til livs. Men som Lotte selv har skrevet på Facebook, har hun udtalt sig på egne vegne, siger Sofie Carsten Nielsen.

Radikale skifter spor og vil forbyde burka

Efter en dom i Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, som bakker op om et belgisk forbud mod burkaer og niqab, vil Dansk Folkeparti genfremsætte et forslag om et lignende forbud i Danmark.

Onsdag lød det fra De Radikales sommerordfører, Lotte Rod, at et sådant forslag kunne regne med støtte fra hendes parti. Det er den udmelding, der nu bliver korrigeret af partiledelsen.

- Det vil være rigtig fint, at vi kan se alle mennesker i øjnene og kan se deres ansigtsudtryk, når man går på gaden eller i supermarkedet. Det betyder rigtig meget for mig, sagde Lotte Rod onsdag.

Radikal profil støtter ikke partiets kovending om burkaforud

Sofie Carsten Nielsen siger torsdag, at hun er enig med Lotte Rod i, at man skal kunne se hinanden i øjnene, fordi det er en vigtig del af det danske samfund.

- Jeg tror egentlig, at Lotte og jeg er enige i det meste. Det er bare opfattelsen af, hvor vi står i Radikale Venstre, som jeg gerne vil være tydelig på her. Det er social kontrol og undertrykkelse, vi vil bekæmpe.

- Hvis vi begynder at forbyde enkelte beklædningsgenstande, så rykker vi fokus. Det er netop det, vi anklager Dansk Folkeparti for at gøre. De bruger deres kræfter på at diskutere symboler, men de gør jo ingenting ved social kontrol, siger hun.

Hun mener i stedet, at man skal være bedre til at hjælpe kvinderne og deres børn, "så der ikke er nogen i de fremtidige generationer, der skal leve i tvang i Danmark".

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Venstre sikrer rimelighed i den fri bevægelighed

Morten Løkkegaard
EU og det indre marked er som helhed en stor gevinst for Danmark, dansk økonomi er til gavn for både vækst og velstand.

Blog: Stop nu hykleriet – DR kan og skal ikke være for alle

Katrine Winkel Holm
Hvis DR skal levere til alle grupper, bliver det også en public-service-opgave at lave pornoprogrammer af høj kvalitet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her