*

Politik

Danskproduceret cannabis giver gigtpatienter ro i maven

Det øger sikkerheden at lade medicinsk cannabis producere i Danmark, mener Gigtforeningen.

Arkivfoto: AP

Tidligere har regeringen besluttet at lave forsøg med patienter, der får medicinsk cannabis som lindring mod smerter. Torsdag blev det besluttet, at danske landmænd skal have lov til at dyrke cannabissen.

Og det skaber tryghed for en af de grupper af patienter, der venter med størst utålmodighed på at få udbredt brugen af medicinsk cannabis blandt patienterne.

Medie: Danske landmænd får lov til at dyrke cannabis

For Gigtforeningens medlemmer giver det nemlig en tryghed i ordningen, hvis de ved, at den cannabis, de modtager, lever op til danske krav. Det fortæller Mette Bryde Lind, der er direktør i Gigtforeningen:

- Vi er kendt for i Danmark, at man kan dyrke det under nogle kontrollerede forhold, som betyder, at der vil være en større sikkerhed i det cannabis, der skal bruges medicinsk.

- Medicinsk cannabis skal bruges til at hjælpe gigtpatienter og andre med kroniske smerter, hvor der ikke er andet medicin til smertelindring. Vi ved, at det øger livskvaliteten for mange.

- Derfor er det positivt, at det bliver dyrket i Danmark, så vi ved, at det dyrkes under ordentlige forhold. Det øger sikkerheden for de patienter, der skal tage imod medicinsk cannabis, siger hun.

Gartnere vil først kaste sig over cannabisdyrkelse

Der er allerede startet forskningsprojekter, der skal finde ud af, hvilke doser gigtpatienter skal have for at dulme deres smerter optimalt.

- Det er tiltænkt mennesker med leddegigt og rygsøjlegigt, fortæller Mette Bryde Lind.

- De modtager egentlig biologisk medicin, men ud over det modtager de medicinsk cannabis, fordi de har smerter, selv om de er i traditionel behandling.

Den danske produktion af cannabis bliver i første omgang et forsøg, understreger sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V).

- Produktionsvilkårene er derfor afgørende for kvaliteten. Det skal foregå i helt lukkede systemer, siger hun.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Teknik- og Miljø borgmester posten?

Louis Jacobsen
Frustrationerne har fået frit løb efter Enhedslisten Københavns valg af borgmesterposten for Teknik- og Miljø.

Blog: Befolkningsudskiftning

Morten Uhrskov Jensen
Hvor stor en rolle spiller det, om Dansk Folkeparti har indflydelse eller ej?

Blog: Europa efter Europa

Mikael Jalving
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her