*

Breaking
Få breaking news via vores app | Få nyheden på mail
Politik

Cepos: Socialdemokratiets plan for skattefradrag skaber kun 250 job

Man bør sænke selskabsskatten, ikke øge virksomheders skattefradrag, mener Cepos' cheføkonom.

Cheføkonom i Cepos Mads Lundby Hansen. Foto: Joachim Adrian

Det kan bedre betale sig at sænke selskabsskatten end lade store virksomheder fratrække 130 procent af deres udgifter til forskning og udvikling. Lavere selskabsskat skaber flere job.

Det mener cheføkonom Mads Lundby Hansen fra den borgerligt-liberale tænketank Cepos.

- Jeg er skeptisk over for, at man giver nogle brancher fordele i skattesystemet. I stedet anbefaler jeg, at man sænker selskabsskatten generelt. Så man behandler alle brancher ens, siger Mads Lundby Hansen.

Han henviser til, at Socialdemokratiets skattefradrag kun skaber 250 job. Det beregner Finansministeriet i sin gennemgang af S-planen "Vækst, der virker". Skattefradraget står for halvdelen af S-planens udgifter.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) varsler en vække vækstforslag.

- Jeg mener, det er afgørende, at vi får løftet erhvervslivets investeringer og understøtter væksten i erhvervslivet. Af samme grund arbejder regeringen på en række initiativer, som vi kommer til at præsentere senere i år, siger Brian Mikkelsen i en kommentar og fortsætter:

- Og jeg er i den forbindelse åben for at se på et øget F&U-fradrag (forskning og udvikling, red.) som et blandt flere mulige tiltag.

Socialdemokratiets finansordfører, Benny Engelbrecht, mener, at fradraget skaber job. Han henviser til Storbritannien og en anbefaling fra regeringens vækstteam.

S vil kopiere Storbritanniens måde at skabe job på

Skattefradraget svarer til forslaget fra virksomhederne Lundbeck, Carlsberg, Chr. Hansen, Coloplast, Danfoss, Dupont, GN Store Nord, Grundfos, Haldor Topsøe, LEO Pharma, Siemens og Vestas, skriver Ekstra Bladet.

- Selvfølgelig vil de forskningstunge virksomheder gerne have et ekstra fradrag, siger Mads Lundby Hansen.

Han forklarer, at Thorning-regeringens produktivitetskommission ville sænke selskabsskatten.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Socialunion, nej tak!

Morten Løkkegaard
EU-kommissionen har fremlagt et forslag til en social søjle i Europa. Spørgsmålet er, om EU skal være en ’social union’, hvor socialpolitikken fremover delvist styres fra Bruxelles? Mit svar er klart; nej tak!
Annonce
Få åbnet op om psykisk sårbarhed uden at møde fordomme
Tænk scenarierne igennem, eller opdigt en tredjeperson. Det er nogle af de råd, du kan tage i brug, hvis du skal fortælle om psykisk sårbarhed. 
Se flere
Tydeligt ironisk BBC-vært læste gammel nyhed på direkte tv
BBC-værten kunne i denne uge afsløre, at det britiske kongehus får en ny baby til april - men det er en gammel nyhed, bemærkede værten lettere ironisk. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her