*

Politik

Skipper advarer mod DF: Thulesen Dahl er som en flodhest

Ifølge Enhedslisten er Kristian Thulesen Dahl det farligste dyr på savannen.

Pernille Skipper tog dyrebogen i brug, da hun skulle beskrive Kristian Thulesen Dahl. Arkivfoto: Katrine Marie Kragh

Flodhesten på den afrikanske savanne kan virke blød, sød og social, og den lokker turisterne til sig.

Men i virkeligheden er den både aggressiv og direkte farlig, og man gør klogest i at holde sig langt væk fra den.

Det samme gælder for Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, mener Enhedslistens politiske ordfører Pernille Skipper.

»Han taler om velfærden i bløde, søde, sociale vendinger, men pludselig stemmer han alligevel for nedskæringer. Han siger, at der skal komme flere hjemmehjælpere og bedre plejehjem. Alligevel var Dansk Folkeparti med til at forringe velfærden med finanslovsaftalen fra sidste år,« sagde hun i sin tale ved Folkemødet på Bornholm lørdag.

Thulesen Dahl vil have mindre København og mere provins

Her viede hun et helt kapitel til at kritisere DF-formanden for at bedrage vælgerne.

Blandt andet klandrede hun Thulesen Dahl for at holde fast i det politiske forlig, som gradvist hæver pensionsalderen over de kommende år.

»Derfor skal man ikke tage fejl. Kristian Thulesen Dahl er det farligste dyr på savannen. Og til alle jer, der har vores velfærd så kær er her mit bedste råd: Hold jer langt væk fra ham,« sagde Pernille Skipper, hvorefter tilskuerne brød ud i klapsalver.

Både DF og Socialdemokratiet er med i det såkaldte velfærdsforlig fra 2006, som blandt andet betyder, at pensionsalderen stiger til 68 år fra 2030 for folk, der er født efter 1962. I 2020 skal Folketinget beslutte, om pensionsalderen skal hæves igen som følge af danskernes længere levetider.

Højere pensionsalder er én af måderne at skaffe flere penge til statskassen og finde finansiering til eventuelle reformer.

Løkke må give op: Danskernes pensionsalder bliver ikke hævet

I anledning af årets 1. maj indgik de røde partier, Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten, en alliance om ikke at ville hæve pensionsalderen yderligere. Og for nylig valgte VLAK-regeringen helt at droppe forslaget om at hæve pensionsalderen yderligere, fordi der simpelthen ikke var opbakning i Folketinget.

Planen var ellers, at danskernes pensionsalder skulle stige med seks måneder fra 67 til 67,5 år.

På årets Folkemøde har Enhedslisten præsenteret et forslag om at lægge et loft over, hvor høj løn chefer i det offentlige må få. Omvendt skal de lavestlønnede grupper såsom rengøringsmedarbejderne, skraldemændene, pædagogerne, SOSU’erne og alle andre offentligt ansatte i hårde, lavtlønnede job, have mere i løn, mener venstrefløjspartiet.

EL vil have lønhop for sosu'er og lønstop for offentlige chefer

Konkret foreslår Enhedslisten at der afsættes en ligelønspulje på fem mia. kr. i de offentlige overenskomstforhandlinger i år 2018. Baggrunden for forslaget er det voksende løngab mellem top og bund i det danske samfund. 

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.

Blog: De borgerligt-liberales tunnelsyn

Morten Uhrskov Jensen
Eller hvorfor den borgerligt-liberale kommer for sent til historien.
Annonce
Jeg var ked af bare at kukkelure i min lejlighed
Der er stort behov for et sted for socialt udsatte i Grenaa. Byens nye værested er stuvende fuld af ensomme ældre, misbrugere, hjemløse og psykisk sårbare. Den brogede flok har nu fundet et fællesskab og frirum i Café Grenaa. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her