*

Politik

Pia Olsen Dyhr savner grønne ambitioner: Flyt nu foden fra bremsen!

SF vil have pant på flere plasticflasker og savner grøn vilje fra regeringen.

Arkivfoto: Nanna Toft

Danmark er en grøn supermagt, men selv i en vindmølle-nation som den danske er der brug for at skrue ekstra op for den grønne omstilling.

Sådan lød et af budskaberne fra SF’s formand Pia Olsen Dyhr, da hun lørdag formiddag indtog hovedscenen på Folkemødet på Bornholm.

»Vi skal vise kul- og benzinlakajerne, at der er alternativer til at smadre vores klode og ødelægge små børns skrøbelige lunger,« tordnede hun, og opfordrede regeringen til at gå meget længere, end den gør.

»Kære Lars Løkke og alle jer andre i blå blok; Flyt nu foden fra bremsen! Lad os sammen sætte fuld fart på den grønne omstilling,« sagde Pia Olsen Dyhr, mens solen bragede ned over Allinge.

Samuelsens øjne er stadig stålsatte: Topskatten skal helt væk

På Christiansborg har flere af oppositionspartierne efterlyst en mere ambitiøs klimadagsorden, end den regeringen har lagt på bordet. Den tidligere SR-regering havde en målsætning om at kul skulle være helt udfaset i Danmark i 2030, men det blev droppet af Venstre-regeringen efter magtskiftet i 2015. I stedet vil den nuværende VLAK-regering arbejde for, at vedvarende energi udgør mindst halvdelen af Danmarks energibehov i 2030.

Danmark kan naturligvis ikke trække læsset alene, understregede Pia Olsen Dyhr i sin tale.

Når præsident Trump trækker USA ud af den internationale klimaaftale fra Paris, skal Europa derfor svare igen ved at gå endnu længere for klimasagen, lød det fra SF-formanden.

Et af de konkrete forslag fra SF er, at der skal indføres pant på flere plasticflasker for at sikre, at mindre plastaffald havner i verdenshavene.

Mette Frederiksen er bekymret for ungdommen

Pia Olsen er oprigtigt bekymret for, at løsningerne på klimaudfordringerne kommer for sent.

»Vil verdens ledere vågne op i tide? På en dårlig dag kan jeg godt blive i tvivl,« sagde hun.

Inspireret af indspark fra danskere på Facebook berørte hun en række klassiske SF-temaer såsom stærkere velfærd og bedre forhold for syge og arbejdsløse.

»Vi skal rive kontanthjælpsloftet ned den dag magten skifter i Danmark! En enlig mor skal ikke skamme sig over ikke at have råd til flyverdragten nede i daginstitutionen,« sagde hun.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
SF
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Derfor elsker jeg cykling og hader fodbold

Mikael Jalving
Cykling er konservativt. Den dyrker gentagelsen, vanen, øvelsen, kontinuiteten og respekten for det givne. Cykling er ikke kun en kirke, cykling er også en kongerække.

Blog: Flertal kan banke regeringen på plads i forhold registreringsafgiften

Rune Lund
Der er flertal for en omlægning af registreringsafgiften, der fremmer miljø, sikkerhed og lukker skattehuller. DF kan vælge at banke regeringen på plads, eller lade sig kue af Liberal Alliance.

Blog: Manden, der reddede verden

Holger K Nielsen
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her