*

Politik

Tidligere K-minister sammenligner DF med Ku Klux Klan

DF raser over udtalelsen fra tidligere K-profil.

Henning Dyremose, tidligere K-minister og direktør i TDC, bliver heftigt kritiseret efter udtalelser i Radio 24syv. Foto: FRANDSEN FINN

Han var selv »en lille smule ked af sammenligningen«, men fra Dansk Folkepartis side er reaktionen mere i retning af raseri.

Den tidligere konservative finansminister Henning Dyremose har vakt opsigt med en udtalelse om, at Dansk Folkeparti giver ham mindelser om Ku Klux Klan.

Udtalelsen faldt i Radio 24syv-programmet "Huxi Bach & Det Gode Gamle Folketing".

»Jeg er en lille smule ked af sammenligningen, men kan næsten ikke lade være. Jeg var i min ungdom i USA og oplevede Ku Klux Klan. Det var nogen, der i høj grad var socialister på den økonomiske politik. Det var de fattige arbejdere. Men de var samtidig hadefulde som bare pokker i forhold til negerne. Og det er jo lidt det, jeg oplever i Dansk Folkeparti: At de egentlig er blevet socialister i den økonomiske politik, men de er hadefulde i forhold til specielt de udlændinge, som er muslimer,« sagde Henning Dyremose.

Udtalelsen faldt i forbindelse med en diskussion om, hvorvidt Dansk Folkeparti hører til i den røde eller blå blok.

Det vækker nu vrede hos Dansk Folkepartis Martin Henriksen, der opfordrer Konservative til at tage afstand fra udtalelsen.

Samtidig tager han kraftigt afstand fra Ku Klux Klan, der »jo har lynchet folk på alle mulige måder og opført sig uanstændigt og dybt, dybt urimeligt over for folk med en anden hudfarve«.

»Der er mange danskere, der har stemt på Dansk Folkeparti. Det har de gjort, fordi de er bekymrede over udviklingen – og ikke fordi, de vil lynche folk,« siger Martin Henriksen til Ritzau.

DF: Indvandrerelever har brug for håndfast disciplin

Henning Dyremose har været arbejds- og finansminister indtil 1993. Siden har han blandt andet været administrerende direktør og bestyrelsesformand i TDC.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Hedegaard 75 år

Morten Uhrskov Jensen
En kriger fylder rundt.

Blog: Lars Løkkes lange omvej til tilgivelse

Olav Skaaning Andersen
Der er fremgang at spore, men statsministeren slider stadig med sin troværdighed
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her