*

Politik

Politikere vil have imam straffet for hadsk prædiken

De Radikale kalder imamudtalelser »rendyrket racisme« og opfordrer danske muslimer til handling.

Moskéen Masjid Al-Faruq på Nørrebro i København lagde i marts lokale til en prædiken af imamen Mundhir Abdallah. Seancen foregik på arabisk, men nu har den amerikanske organisation MEMRI offentliggjort en tekstet video, og heraf fremgår det, hvordan imamen opfordrer til drab på jøder:

»(Snart vil der være) et kalifat, som vil indføre Allahs sharia og genoplive hans profets sunna (leveregler, red.), som vil føre jihad for Allahs skyld, som vil forene den islamiske nation, efter at den gik i opløsning, og som vil befri Al-Aqsa-moskéen fra zionisternes snavs, sådan at profeten Muhammeds ord vil blive opfyldt: "Dommedag kommer ikke, førend muslimerne bekæmper jøderne og dræber dem. Jøderne vil gemme sig bag klipper og træer, men klipperne og træerne vil sige: Oh, muslim, oh Allahs tjener, der er en jøde bag mig, kom og dræb ham."«

Anklages for opfordring til jødedrab: Se den omdiskuterede prædiken fra dansk moské

Imamen er efterfølgende blevet meldt til politiet af Det Jødiske Samfund, og udtalelsen er blevet mødt med kritik fra alle sider. Nu melder også De Radikale sig på banen.

»Det er helt utilstedelige udtalelser. For mig lyder det som rendyrket racisme. Det er ulovligt, og det skal retsforfølges. Det regner jeg stærkt med, at det bliver,« skriver partiets integrationsordfører Sofie Carsten Nielsen i en sms til Jyllands-Posten.

Islamekspert: »Jeg kan godt forstå, at Det Jødiske Samfund har meldt imam til politiet«

Hun er enig med integrationsminister Inger Støjberg (V), der har kaldt imamens udtalelse »horribel, antidemokratisk og rædselsfuld«.

Ifølge Sofie Carsten Nielsen er det vigtigste nu at minimere antallet af mennesker, der lytter til de rabiate imamer. Særligt de unge skal vende miljøerne ryggen, og her mener hun, at andre moskéer kan spille en vigtig rolle.

Israels ambassadør om prædiken: »For mig er det her som at høre ISIS, Hamas eller Al-Qaeda«

»Jeg så meget gerne, at flere af de religiøse, muslimske miljøer omkring moskéerne tager tydeligt afstand. Jeg forstår godt, hvis de er trætte af at lægge afstand til udtalelser, som alle synes er åbenlyst uacceptable. Og vi skal ikke bede enhver med muslimsk baggrund om at lægge afstand til alt muligt. Men fra de øvrigt moskéer ville det være godt,« skriver hun.

Folketingsmedlemmet Lars Aslan Rasmussen (S) lægger ligeledes vægt på, at imamen skal straffes.

»Jeg mener, at der bør rejses en straffesag mod imamen og moskéen. For uanset hvordan man tolker det, bliver der opfordret til drab på jøder,« siger han til Ritzau og uddyber, at han vil kræve en handlingsplan, der kan sikre jødernes sikkerhed i Danmark.

Dansk Folkeparti kalder udtalelsen »stærkt forargeligt«, selvom partiets integrationsordfører Martin Henriksen til Ritzau siger, at han ikke er overrasket.

»Der er meget hadefulde grupperinger i islam. Vi skal gøre op med den ideologi. Jo før, jo bedre«, lyder det.

SF vil først og fremmest have imamen straffet, men de mener også, at det skal undersøges, om folkene bag moskéen har forbrudt sig mod loven ved at invitere en såkaldt hadprædikanter til Danmark.

»Det er fuldkommen forrykt, at der står en imam på Nørrebro og forkynder had. Og opfordrer til vold og drab på jøder i Danmark. Det kan vi ikke acceptere,« siger Pia Olsen Dyhr til Ritzau.

Følg
Jyllands-Posten
Debat: Sharia vanskeliggør integration
Nanna Drejer, litteraturforsker, cand.med., Svendborg
Mange – også blandt vore politikere – er måske ikke klar over, at islam er en hel del mere end en religion.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Hvorfor er det altid sygeplejerskerne, der tømmer opvaskemaskinen?

Harun Demirtas
Sygeplejen i dag lider desværre ikke kun på grund af politikernes forkerte prioriteringer og investeringer, men også, fordi vi som sygeplejersker har glemt at kæmpe for vores arbejdes prestige.

Blog: Fri os fra det gode

Mikael Jalving
Danmark bliver stedse mere broget. Engang var det ræven, der gik derude, mor; i dag er det hyænerne.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her