*

Politik

Trods tre års ventetid: Nu er der penge til en politiskole i Vejle

V-bykonge forsøgte til det sidste at få rykket politiskolen tilbage til Herning.

Den tidligere sygeplejeskole i Vejle, er udpeget som hjemsted for den kommende politiskole i Vestdanmark. Foto: Benjamin Nørskov

Torsdag eftermiddag stemte et flertal i Folketingets Finansudvalg det aktstykke igennem, som betyder, at politiskolens placering i Vejle nu ser ud til at være slået fast med syvtommersøm.

Med aktstykket har Bygningsstyrelsen nemlig købt den tidligere sygeplejeskole i Vejle for 35 mio. kr.

Lige til det sidste blev der ellers kæmpet for at ny placering af den omstridte skole.

Sent i aftens kunne Jyllands-Posten nemlig fortælle, at en politiskole i Vejle først vil stå klar i 2020.

»Nu vurderer vi, at vi kan gøre det på 37 måneder,« sagde Kristian Lyk-Jensen, vicedirektør i Bygningsstyrelsen, til Jyllands-Posten.

Det fik Hernings borgmester, Lars Krarup (V), som i november fik tildelt politiskolen af den daværende V-regering, til tasterne.

Han ser det som en stor fejl, at et flertal ført an af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet uden om regeringen har fravalgt en nybygget politiskole i Herning for i stedet at tage eksisterende bygninger i anvendelse.

»Thulesen Dahl. Det er stort, hvis man retter sine fejl. I dag har du chancen for at gøre noget stort for dansk politi,« skrev Lars Krarup torsdag morgen på Twitter, og over for Ritzau uddybede han.

»Man skal aldrig være for stor til at erkende en fejl. Dansk Folkeparti vil have tempo og en billig løsning. Lige nu får de langsommelighed og en dyr løsning (…)Hvis Thulesen Dahl mener det, som han siger, kan han stadig få en færdig pakke i Herning, som kan være færdig på to år. Desuden kan han få en midlertidig løsning på Herning Handelsskole,« sagde Lars Krarup.

Lars Krarup opfordrer DF til at erkende fejl om politiskole

Det fik dog hverken Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet til at rokke. Begge partier stemte for aktstykket.

Også SF, som ikke har været en del af debatten om politiskolens placering, da partiet står uden for forligskredsen på politiområdet, var klar med penge til grunden i Vejle.

Det fortalte finansordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) lige før, at mødet i Finansudvalget skulle begynde.

»Nu synes jeg simpelthen, at farcen omkring politiskolen har varet længe nok. Nu er der truffet en beslutning, og vi har brug for flere politifolk, så nu må det til at komme i gang,« sagde hun.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Når undtagelsestilstand bliver nødvendig

Olav Skaaning Andersen
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund.

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.
Annonce
Bolig
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere
»En skønne dag skal vi alle i gang med den sidste oprydning«
Den svenske designer Margareta Magnusson er aktuel med sin bog “Fru Magnusson rydder op!”, hvor hun giver tip til, hvordan man får styr på sine ting og sager. Enten én gang for alle eller løbende. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her