*

Her er bedst at bo
Politik

Trods tre års ventetid: Nu er der penge til en politiskole i Vejle

V-bykonge forsøgte til det sidste at få rykket politiskolen tilbage til Herning.

Den tidligere sygeplejeskole i Vejle, er udpeget som hjemsted for den kommende politiskole i Vestdanmark. Foto: Benjamin Nørskov

Torsdag eftermiddag stemte et flertal i Folketingets Finansudvalg det aktstykke igennem, som betyder, at politiskolens placering i Vejle nu ser ud til at være slået fast med syvtommersøm.

Med aktstykket har Bygningsstyrelsen nemlig købt den tidligere sygeplejeskole i Vejle for 35 mio. kr.

Lige til det sidste blev der ellers kæmpet for at ny placering af den omstridte skole.

Sent i aftens kunne Jyllands-Posten nemlig fortælle, at en politiskole i Vejle først vil stå klar i 2020.

»Nu vurderer vi, at vi kan gøre det på 37 måneder,« sagde Kristian Lyk-Jensen, vicedirektør i Bygningsstyrelsen, til Jyllands-Posten.

Det fik Hernings borgmester, Lars Krarup (V), som i november fik tildelt politiskolen af den daværende V-regering, til tasterne.

Han ser det som en stor fejl, at et flertal ført an af Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet uden om regeringen har fravalgt en nybygget politiskole i Herning for i stedet at tage eksisterende bygninger i anvendelse.

»Thulesen Dahl. Det er stort, hvis man retter sine fejl. I dag har du chancen for at gøre noget stort for dansk politi,« skrev Lars Krarup torsdag morgen på Twitter, og over for Ritzau uddybede han.

»Man skal aldrig være for stor til at erkende en fejl. Dansk Folkeparti vil have tempo og en billig løsning. Lige nu får de langsommelighed og en dyr løsning (…)Hvis Thulesen Dahl mener det, som han siger, kan han stadig få en færdig pakke i Herning, som kan være færdig på to år. Desuden kan han få en midlertidig løsning på Herning Handelsskole,« sagde Lars Krarup.

Lars Krarup opfordrer DF til at erkende fejl om politiskole

Det fik dog hverken Dansk Folkeparti eller Socialdemokratiet til at rokke. Begge partier stemte for aktstykket.

Også SF, som ikke har været en del af debatten om politiskolens placering, da partiet står uden for forligskredsen på politiområdet, var klar med penge til grunden i Vejle.

Det fortalte finansordfører Lisbeth Bech Poulsen (SF) lige før, at mødet i Finansudvalget skulle begynde.

»Nu synes jeg simpelthen, at farcen omkring politiskolen har varet længe nok. Nu er der truffet en beslutning, og vi har brug for flere politifolk, så nu må det til at komme i gang,« sagde hun.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Er Fyn for fin?

Finn Slumstrup
Hvorfor taber Fyn i kampen om statslige arbejdspladser?

Blog: Tak til de danske skatteydere

Mikael Jalving
Jeg stirrede på hans kontrafej, den kæmpe næse i midten af det kødfulde ansigt. En smuk mand, ja, på samme måde som skuespilleren Denzel Washington, skønt hans storhed var ikke skuespil, men åndelighed indlejret i musik.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her