*

Politik

Hans Engell: SF's samarbejde med Dansk Folkeparti kan blive »en sællert«

SF indledte weekendens landsmøde i Odense med svag medvind.

Pia Olsen Dyhr går efter en fremtidig ministerpost, lyder Hans Engells vurdering. Foto: Anders Brohus/Polfoto

Med forsigtig fremgang i medlemstal og meningsmålinger, en håndsrækning til Dansk Folkeparti og et opblødt forhold til Socialdemokratiet har SF indledt jagten på ministerposter. Sådan lyder vurderingen fra politisk kommentator Hans Engell, der ikke er i tvivl om ambitionsniveauet hos partiets formand.

»Pia Olsen Dyhr vil ikke tilbage til hængekøjen, hun vil i ministerbilen,« siger han.

Og det er ikke utænkeligt, at det bliver Dansk Folkeparti, der eskorterer SF-formanden ud til bilen.

Pia Olsen Dyhr udtaler lørdag til Jyllands-Posten, at hun er mere i øjenhøjde med Dansk Folkeparti end Det Radikale Venstre »på områder som arbejdsudbud og hele diskussionen om en højere pensionsalder«.

Et evt. samarbejde med Dansk Folkeparti kan godt gå hen og blive »en sællert« blandt vælgerne, mener Hans Engell:

»Det er en bevægelse tilbage til det klassiske vælgersegment af pædagoger, folkeskolelærere og offentlige ansatte. Det kan godt høste stemmer. Og så længe Alternativet ikke leverer, kan SF også trække nogle stemmer derfra.«

Han tilføjer, at forholdet mellem SF og Socialdemokratiet er blødt gevaldigt op, siden Mette Frederiksen (S) overtog formandsposten, og at de to »drikker kaffe og skriver kronikker sammen«. Noget, der ikke var dækket op til under Helle Thornings ledelse.

Pia Olsen Dyhr om medlemsfremgang: Jeg tror både, det skyldes valget af Trump i USA, og modstand mod regeringen

Men udsigten til en regering bestående af S, SF og DF kan være lang, mener Hans Engell. Ikke mindst på grund af SF's ageren i sagen om, hvorvidt uledsagede flygtningebørn kan nægtes adgang ved Danmarks grænser.

»Det vækker ubehagelige minder om partiets manglende evner til at levere på den udenrigspolitiske scene. De kan også få svært ved at gennemføre noget økonomisk,« siger Hans Engell.

SF holder hen over weekenden landsmøde i Odense. Det fjerde af slagsen med Pia Olsen Dyhr som formand.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Derfor elsker jeg cykling og hader fodbold

Mikael Jalving
Cykling er konservativt. Den dyrker gentagelsen, vanen, øvelsen, kontinuiteten og respekten for det givne. Cykling er ikke kun en kirke, cykling er også en kongerække.

Blog: Flertal kan banke regeringen på plads i forhold registreringsafgiften

Rune Lund
Der er flertal for en omlægning af registreringsafgiften, der fremmer miljø, sikkerhed og lukker skattehuller. DF kan vælge at banke regeringen på plads, eller lade sig kue af Liberal Alliance.

Blog: Manden, der reddede verden

Holger K Nielsen
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her