*

Politik

Ministre tager på rundtur for at få flygtninge i job

Flygtninge skal i arbejde, mener Troels Lund Poulsen (V), som tager rundt med ministermakker Inger Støjberg.

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V) tager på en rundtur til virksomheder i foråret for at få flere flygtninge i job.

Flere flygtninge skal lære at forsørge sig selv i virksomhedspraktik, med løntilskud eller i integrationsuddannelsen, IGU.

Derfor tager beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V) på en rundtur til virksomheder i foråret.

Det oplyser ministrene efter et møde med arbejdsmarkedets parter og KL.

- Integrationsministeren og jeg har bebudet, at vi kommer til at tage en tur rundt her i foråret. Vi vil besøge virksomheder og kommuner, der gør det godt, siger Troels Lund Poulsen.

Minister tror på mere opkvalificering af flygtninge i 2017

Han hæfter sig ikke ved, at kun 234 flygtninge hidtil har tilmeldt sig IGU.

- Det er afgørende, at flest mulige flygtninge kommer i job. Om det er gennem virksomhedspraktik, løntilskud eller IGU, det er ikke helt afgørende, siger Troels Lund Poulsen.

LO's formand, Lizette Risgaard, peger på, at 12 procent af flygtninge har arbejde. Det er mere end dobbelt så mange som for et år siden, påpeger hun.

- Jeg vil betegne det som en succes, at vi er kommet op på 12 procent allerede. Nu er virksomhederne begyndt at lære IGU-aftalen. Derfor bliver der endnu flere IGU-aftaler det næste halve år, mener Lizette Risgaard.

Dansk Arbejdsgiverforenings (DA) adm. direktør, Jacob Holbraad, ser ikke passive virksomheder.

Fagforeninger og arbejdsgiver ser håb for integration

- Vi startede fra et lavt udgangspunkt sidste år. Nu er der en meget positiv udvikling på en række parametre. Vi har markant flere nu. Flygtninge kommer i job, virksomhedspraktik, IGU og løntilskud, siger Jacob Holbraad.

Når kommunerne nu får en flygtning, vurderer de, at over halvdelen er jobparate. Det var kun ni procent sidste år og tre procent i midten af 2015, påpeger DA's adm. direktør.

- I løbet af 2016 var det knap 3000 flygtninge, som kom i beskæftigelse. Året før var det cirka 850, siger Jacob Holbraad.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Min kritik af Nye Borgerlige sættes på pause

Morten Uhrskov Jensen
Jeg giver Nye Borgerlige en chance til at vise, hvad de kan.

Blog: Tag nu styringen af moskeerne og sæt en stopper for det ny byggeri. Ved vi hvilken fundamentalisme disse moskeer er bygget på?

Harun Demirtas
Når du åbner dørene op for nye moskeer og imamer, selv om du ikke en gang har styr på dem, der er i Danmark i forvejen, som opfordrer til drab på jøder tre gader væk fra synagogen, låser du mange jøder indendørs med beskyttelse fra politi og militær.

Blog: Sæt selskabsskatten ned

Jens Kindberg
Vi konkurrer i forvejen med andre lande. Lad os konkurrere noget mere internt.
Annonce
Biler
Larmer dækkene på din bil? Her er guiden til en op til 30 pct. mere lydsvag bil
En række rustbehandlingscentre er nu klar med behandling, der sænker lydniveauet i bilen. Det kan give resultater, men afhængigt af bil, underlag og øret, der hører. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her