*

Her er bedst at bo
Politik

Minister ryster kritik af løsning på omstridt elafgift af

Regeringen kalder det en bunden opgave at skrotte PSO-afgiften, men SF mener, at EU-nej forvrænges.

Der er søgt vidt og bredt efter andre løsninger, mener regeringen.

Men i sidste ende er det en bunden opgave, når EU-Kommissionen har sagt, at det er traktatstridigt at pålægge udenlandske selskaber at betale energiafgiften PSO, uden at de får del i den grønne omstilling i Danmark.

Klima- og energiminister Lars Christian Lilleholt (V) er derfor helt uforstående over for kritik af regeringens løsning på PSO-problemet.

- Vi har en bunden opgave. Enten skal vi finde en løsning, hvor PSO kommer på finansloven, eller også skal vi åbne for, at udenlandske producenter af vedvarende energi får adgang til det danske støttesystem, siger han.

Der er dermed ikke mange mulige løsningsmodeller ifølge regeringen, som har lagt sig fast på at hæve bundskatten og beskære danskernes personfradrag fra 2017-2021.

Der er dog andre løsningsmodeller, og det er bestemt ikke en bunden opgave, lød det tidligere torsdag fra EU-parlamentariker Margrete Auken (SF).

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
DI, Landbrug & Fødevarer, NNF, Dansk Metal og Dansk Energi: Energikommissionens nye anbefalinger peger i den rigtige retning
Karen Hækkerup, adm. direktør Landbrug & Fødevarer | Tine Roed, direktør, Dansk Industri | Claus Jensen, formand, Dansk Metal | Ole Wehlast, forbundsformand, Nærings- og Nydelsesmiddelforbundet | Lars Aagaard, adm. direktør, Dansk Energi
Klimaet, en ambitiøs forskningsindsats, logiske energiafgifter og et internationalt sigte er væsentlige elementer for både erhvervslivets og energibranchens succes.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Alt for mange forældre slår deres børn med ord

Camilla Schwalbe
I går var 20-året for afskaffelsen af revselsesretten. Selvom færre børn får lussinger, så er der mange forældre der slår - med ord.

Blog: Iværksætteri: Synes I jeg skal klage over Skat, igen?

Jaleh Tavakoli
Skat har hverken ringet eller skrevet på mine mange henvendelser, men de har trukket 5000 kr. fra mine penge. Jeg synes det er frækt!
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her