*

Politik

Tidligere talsmand bliver alligevel ikke folketingskandidat for Alternativet

Procedurefejl hos Alternativet annullerer opstilling af omstridt kandidat.

Mohammad Sabah Ahmad stiller op til Folketinget for Alternativet i Østjylland. Foto: Ida Munch

Mohammad Sabah Ahmad, der tidligere var talsmand for den kontroversielle, aarhusianske moské, Grimhøjmoskeen, stiller alligevel ikke op til Folketinget for Alternativet i Østjylland.

Det skriver Alternativets storkreds i Østjylland på Facebook.

DEBATDOGME #4: VI VIL INDRØMME, HVIS VI HAR TAGET FEJL Kære venner Østjyllands Storkreds valgte i søndags fem...Opslået af Alternativet Østjylland6. april 2016

»Østjyllands Storkreds valgte i søndags fem folketingskandidater, men det viser sig desværre, at valget ikke levede op til Alternativets landsvedtægter,« skriver Alternativets storkreds i Østjylland, hvor Mohammad Sabah Ahmed blev opstillet.

Alternativet forsvarer ny omdiskuteret folketingskandidat

Fejlen skyldes, at fem af de ti opstillede kandidater, herunder Mohammad Sabah Ahmed, ikke havde været medlem af Alternativet i tre måneder, som landvedtægterne foreskriver. To af de fem blev valgt som folketingskandidater i storkredsen.

Derfor bliver valget nu annulleret, og Alternativets storkreds i Østjylland indkalder derfor »i nærmeste fremtid« til et nyt opstillingsmøde.

»Vi er kede af, at kandidaterne - og særligt Mohammad - skulle igennem det her. Det siger vi undskyld for - også til alle jer medlemmer, der mødte op og stemte på kandidaterne,« siger Birgit Hageneier, der er forperson for Østjyllands Storkreds.

Alternativets nye folketingskandidat stod bag bombetrussel

Mohammad Sabah Ahmed fortæller, at han har forståelse for beslutningen, og at han agter at genopstille, når valget foretages senere på året.

»Jeg regner med at stille op til næste opstillingsmøde, som Alternativet Østjylland afholder på et senere tidspunkt, for jeg har været glad for og rørt over modtagelsen i Alternativet. Jeg vil nu bruge den kommende tid til at lære partiet endnu bedre at kende og engagere mig som menigt medlem,« skriver Mohammad Sabah Ahmed på Facebook.

Han tilføjer, at den store medieopmærksomhed har været overvældende, og at han nu vil tage en pause fra medierne.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Giv mig mine penge!

Lars Boje Mathiesen
Skatteministeren burde undersøge DR-momssagen igen.

Blog: Penge ødelægger fodbold

Jens-Kristian Lütken
Danmarks længste stadionpølser fås i Sundby Idrætspark
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her