*

Politik

Analyse: Permanent grænsekontrol »helt urealistisk«

DFs forslag om en permanent grænsekontrol kommer ikke uden risici for partiet, mener Hans Engell.

Dansk Folkepartis forslag om en permanent grænsekontrol er helt urealistisk.

Sådan lyder kommentaren fra politisk analytiker Hans Engell, efter at Kristian Thulesen-Dahl i onsdagens udgave af Berlingske har sagt, at han vil lægge et "ekstremt pres" på Lars Løkke Rasmussen for at genindføre en hermetisk lukket grænse.

Thulesen-Dahl: Luk grænsen nu!

»Forslaget er helt urealistisk. Hvis en dansk regering gennemfører en hermetisk lukning af grænsen, vil beslutningen blive set som et markant brud på vores EU-forpligtelser. Det vil blive modtaget ekstremt kritisk, og vi vil i virkeligheden bringe os på kant med det gode selskab i EU,« lyder vurdering fra politisk analytiker Hans Engell.

En permanent lukket grænse har igennem længere tid stået højt på Dansk Folkepartis ønskeliste i forsøget på at bremse den store indvandring til landet. Hans Engell vurderer, at Dansk Folkepartis manglende evne til at omsætte dette forslag til virkelighed rejser et spørgsmål om partiets reelle indflydelse.

»Det er ikke risikofrit for Dansk Folkeparti, når de kommer med den slags forslag, som bliver skudt ned af regeringen. Der vil være vælgere, der vil hænge Kristian Thulesen-Dahl op på hans ord om, at Dansk Folkeparti ville få størst indflydelse udenfor regeringen. De vil sætte spørgsmålstegn ved, hvor meget indflydelse de reelt har, når regeringen afviser et forslag om en lukket grænsekontrol.«

Venstre frygter, at grænselukning vil dræne landet for politi

Dansk Folkeparti er de seneste blevet kritiseret for at bakke op om et kontanthjælpsloft, der særligt ventes at ramme enlige mødre hårdt. Hans Engell afviser dog, at forslaget om en lukket grænsekontrol er et forsøg på at dække denne kritik.

»Kontanthjælpsloftet vil ramme mange etniske danskere, men den vil i allerhøjeste grad ramme gruppen af indvandrere i Danmark. Og derfor handler kontanthjælpsreformen mere om udlændingepolitik for Dansk Folkeparti, ligesom partiet ikke ser den som et løftebrud,« siger Hans Engell.

Ifølge Hans Engell skal foreslaget i stedet ses i lyset af det kommende EU-topmøde, hvor særligt flygtningekrisen vil være på dagsorden.

»Timingen skal mere ses i relation til, at hele flygtningeproblematikken virkelig kommer i overskrifterne den kommende tid. Både med et EU-topmøde, forhandlinger med Tyrkiet, ligesom udlændingemyndighederne forudser, at der kommer en betydelig stigning i indrejsetallene i de kommende måneder,« siger Hans Engell.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Det er ren Trump-stil at kræve Radio 24syv flyttet

Angela Brink
Når Christiansborg-politikere pludselig får den idé, at de skal blande sig i, hvor diverse statsfinansierede medier har redaktioner, så handler det ikke spor om provinsen, men om at puste sig op overfor journalister og redaktører. Det er ren Donald Trump-stil.

Blog: Hvorfor jeg støtter Trump

Morten Uhrskov Jensen
Det er endnu engang blevet nødvendigt at få nogle ting på det rene.
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Månekapløb skal afgøres i år
31. december i år bliver det afgjort, hvem der løber med sejren og præmien på mere end 20 millioner dollar i Google Lunar X Prize. 
Se flere
De 10 kostråd har fejlet
Hvis vi vil nå alle borgere høj og lav, er vi nødt til at ændre strategi og komme med budskaber, hvor alle kan se, at de også kan være med. Det er os, vi sundhedsfaglige, som har brug for at ændre stil. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her