*

Politik

Støjberg vil give mindreårige og myndige asylkærester samvær

Der bor i øjeblikket 27 barnebrude på de danske asylcentre. Alle mindreårige skal nu skilles fra ægtefæller.

Det er uacceptabelt, hvis en 14-årig pige bor med sin 28-årige mand på et dansk asylcenter.

Derfor skal der sættes ind overfor problemet, så der fremover ikke bliver indkvarteret mindreårige på samme asylcenter som en ægtefælle eller samlever ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Unge par skal dog have lov til at se hinanden.

- I Danmark har vi fuldstændig ligestilling og selvbestemmelse, og derfor er det vigtigt at få parrene skilt ad. Hvis der er et par, der er 17 og 18 år, og de tydeligvis er glade for hinanden, vil jeg ikke afskærme dem fra at se hinanden i dagtimerne.

- Men jeg vil som udgangspunkt ikke acceptere, at man bor sammen, før man er over 18 år i asylsystemet, siger Inger Støjberg tirsdag på et samråd.

Debatten om barnebrude blussede op i januar, da det kom frem, at flere asylcentre havde eksempler på, at voksne boede sammen med deres mindreårige ægtefæller.

I øjeblikket er der indkvarteret 27 mindreårige, hvor centeret enten har kendskab til, at mindreårige har en ægtefælle eller samlever på samme sted eller et andet asylcenter - eller en herboende ægtefælle eller samlever.

Af de 27 barnebrude er der 12 17-årige, otte 16-årige, fem 15-årige og to 14-årige, hvoraf den ene er gravid med sin 24-årige mand.

Karen Ellemann: »Vi vil ikke have barnebrude i Danmark«

På samrådet var udlændingeordfører Dan Jørgensen (S) stærkt utilfreds med, at sagen først kom til offentlighedens lys, da eksemplerne kom frem i pressen.

Den diskussion afviste Inger Støjberg dog at gå ind i.

- Jeg greb ind i det øjeblik, jeg hørte om, at det her foregik, siger Inger Støjberg.

I den nuværende praksis skal mindreårige asylansøgere under 15 år altid indkvarteres adskilt fra deres ægtefælle eller samlever. Det kan dog ikke garanteres, da det ikke altid er muligt at vurdere alderen eller relationen.

Unicef: Barnebrude er et ligestillingsproblem

I sager om mindreårige på 15, 16 eller 17 år har Udlændingestyrelsen vurderet fra sag til sag, om ægteparret skulle indkvarteres sammen eller hver for sig.

Men fremover må ingen mindreårig indkvarteres på samme asylcenter som en ægtefælle eller samlever. Det gælder også, selv om parret har et eller flere børn sammen. De par, der i dag bor sammen, skal også adskilles.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: En stor tiltrædelsestale af Donald Trump

Morten Uhrskov Jensen
Donald Trumps første tale som USA’s præsident skuffede ikke. Mildest talt ikke.

Blog: Bedetæpperne bliver vendt mod Donald Trump. Også i Danmark

Olav Skaaning Andersen
Anders Fogh, Marie Krarup, Lars Seier og Asger Aamund. Flere og flere danske meningsdannere springer på Trumps vogn.
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her