*

Politik

Lavere ydelser til flygtninge skærper kamp om billige boliger

Der er ikke billige boliger nok til alle, så flere vil blive sat på gaden, når endnu en gruppe mennesker sættes ned i ydelse, lyder advarslen.

»Regeringen skaber en situation, hvor der bliver en voldsom rift om boliger i den billige ende af markedet. Det forværres af, at den lavere ydelse nu også rammer med tilbagevirkende kraft,« siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester og næstformand for kommuneforeningen KL. Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Konkurrencen om billige boliger, der kan betales med en reduceret offentlig ydelse, skærpes. Tirsdag andenbehandler Folketinget et lovforslag, som indebærer, at flygtninge, der har været her i mindre end syv år, sættes ned fra kontanthjælp til den markant lavere integrationsydelse fra den 1. juli i år. Det berører ifølge et notat fra regeringen 21.000 personer.

Palle Adamsen, formand for Boligselskabernes Landsforening, BL, vurderer, at mindst halvdelen af dem kan få svært ved at fastholde deres nuværende bolig, fordi de ikke længere kan betale huslejen. Der er imidlertid langtfra nok billige boliger at skifte til.

Også de mange nye flygtninge, der i disse måneder kommer ud i kommunerne, og dem, der bliver ramt af regeringens kontanthjælpsloft, er på jagt efter boliger, der er til at betale, påpeger Palle Adamsen.

»Jagten på den billige bolig bliver enorm. Den yderste konsekvens for disse mennesker, der bor i en lejlighed, de ikke længere kan betale, er, at de risikerer at blive sat på gaden,« siger Palle Adamsen. Han forventer flere udsættelser som følge af den nye lov.

Det samme gør Jacob Bundsgaard (S), næstformand for kommuneforeningen KL:

»Regeringen skaber en situation, hvor der bliver en voldsom rift om boliger i den billige ende af markedet. Det forværres af, at den lavere ydelse nu også rammer med tilbagevirkende kraft.«

Integrationsminister Inger Støjberg anerkender, at kommunerne står med en udfordring med at skaffe boliger:

»Men begrundelsen for at indføre den lave integrationsydelse er, at folk skal ud på arbejdsmarkedet og ikke forsørges af det offentlige.«

Regeringen har på forhånd sikret sig et smalt blåt flertal.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Aarhus OPDATERET KL. 22:23

Det sagde bang, og så var vi kulturhovedstad

Nu er det sket: Rådhustårnet strålede i et stort lysshow, og gaderne rungede af musikalske indslag, da åbningsshowet gennem byens gader lørdag aften skød kulturhovedstadsåret i gang for hele byen.
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: En stor tiltrædelsestale af Donald Trump

Morten Uhrskov Jensen
Donald Trumps første tale som USA’s præsident skuffede ikke. Mildest talt ikke.

Blog: Bedetæpperne bliver vendt mod Donald Trump. Også i Danmark

Olav Skaaning Andersen
Anders Fogh, Marie Krarup, Lars Seier og Asger Aamund. Flere og flere danske meningsdannere springer på Trumps vogn.
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her