*

 

Politik

Lavere ydelser til flygtninge skærper kamp om billige boliger

Der er ikke billige boliger nok til alle, så flere vil blive sat på gaden, når endnu en gruppe mennesker sættes ned i ydelse, lyder advarslen.

»Regeringen skaber en situation, hvor der bliver en voldsom rift om boliger i den billige ende af markedet. Det forværres af, at den lavere ydelse nu også rammer med tilbagevirkende kraft,« siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester og næstformand for kommuneforeningen KL. Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

Konkurrencen om billige boliger, der kan betales med en reduceret offentlig ydelse, skærpes. Tirsdag andenbehandler Folketinget et lovforslag, som indebærer, at flygtninge, der har været her i mindre end syv år, sættes ned fra kontanthjælp til den markant lavere integrationsydelse fra den 1. juli i år. Det berører ifølge et notat fra regeringen 21.000 personer.

Palle Adamsen, formand for Boligselskabernes Landsforening, BL, vurderer, at mindst halvdelen af dem kan få svært ved at fastholde deres nuværende bolig, fordi de ikke længere kan betale huslejen. Der er imidlertid langtfra nok billige boliger at skifte til.

Også de mange nye flygtninge, der i disse måneder kommer ud i kommunerne, og dem, der bliver ramt af regeringens kontanthjælpsloft, er på jagt efter boliger, der er til at betale, påpeger Palle Adamsen.

»Jagten på den billige bolig bliver enorm. Den yderste konsekvens for disse mennesker, der bor i en lejlighed, de ikke længere kan betale, er, at de risikerer at blive sat på gaden,« siger Palle Adamsen. Han forventer flere udsættelser som følge af den nye lov.

Det samme gør Jacob Bundsgaard (S), næstformand for kommuneforeningen KL:

»Regeringen skaber en situation, hvor der bliver en voldsom rift om boliger i den billige ende af markedet. Det forværres af, at den lavere ydelse nu også rammer med tilbagevirkende kraft.«

Integrationsminister Inger Støjberg anerkender, at kommunerne står med en udfordring med at skaffe boliger:

»Men begrundelsen for at indføre den lave integrationsydelse er, at folk skal ud på arbejdsmarkedet og ikke forsørges af det offentlige.«

Regeringen har på forhånd sikret sig et smalt blåt flertal.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debatindlæg OPDATERET 28.08.2016 KL. 16:53
Debat: Gensidig forpligtelse
Michael Unna, Pottemagertoften 208, Højbjerg
Hvis man søger asyl under nogle konventioner, som skal garantere borgerne frihed, så må det være en gensidig forpligtelse.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu

Cepos: SU-forslag er fair og godt for væksten

Mads Lundby Hansen, cheføkonom Cepos | Jørgen Sloth Bjerre Hansen, chefkonsulent Cepos
Det giver ikke mening, at den danske SU er verdens højeste og dobbelt så høj som i Sverige, Finland og Norge.
Om temaet

Hundredtusindvis af mennesker på flugt fra krig, forfølgelse og dårlige levevilkår banker på døren til Europa.

Jyllands-Postens korrespondenter rapporterer fra migrationsbølgens frontlinjer, mens den hjemlige redaktion beskriver de historiske udfordringer, som også det danske samfund står over for.

Annonce
Redaktionen anbefaler
Mere
Annonce
TV
Mere
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her