*

Politik

Østjyske borgmestre henter skaberen af House of Cards til Folkemødet

En stribe østjyske borgmestre henter House of Cards' skaber, Michael Dobbs, med sig til Folkemødet på Bornholm. Spinmesteren skal hjælpe borgmestrene med at få motorvej E45 på dagsordenen.

I House of Cards udkæmper hovedpersonen Frank Underwood, spillet af Kevin Spacey, drabelige kampe på den storpolitiske scene. De østjyske kommuner har en lidt mindre dagsorden. Foto: Netflix

Han har rådgivet Jernladyen Margaret Thatcher i hendes storhedstid og er manden bag House of Cards. Nu skal mesteren af spin, Sir Michael Dobbs, så til Folkemødet på Bornholm for at trække de rigtige folk til 12 østjyske kommuners stand.

Debat: Vækstaftale gavner turismen – nu skal en udvidelse af E45 sikres

Det er Business Region Aarhus, der har hyret spin-mesteren ind som taler til Folkemødet. Foreningen lægger ikke skjul på, at de selv har en dagsorden bag.

En udvidelse af den østjyske motorvej E45 står nemlig på toppen af ønskelisten hos de 12 østjyske kommuner, som foreningen repræsenterer. En spændende taler skal trække opmærksomhed.

»Han skal jo tale om, hvordan man når igennem med sine synspunkter. I vores tilfælde er det så E45, og for os er Folkemødet et stort netværks-arrangement,« siger Jørn Gaarde, borgmester i Skanderborg Kommune og formand for Business Region Aarhus.

Hvem er Michael Dobbs?
 • Var særlig rådgiver under både Margaret Thatcher og John Majors regeringer.
   
 • Fik tilnavnet "Westminsters baby-faced hitman".
   
 • Fhv. medlem af det britiske overhus - House of Lords.
   
 • Forfatteren bag "House of Cards" der er blevet lavet til en tv-serie i både en engelsk og en amerikansk udgave.

Det har kostet de 12 kommuner 100.000 kr. at lokke Michael Dobbs til Folkemødet, en regning der dog bliver delvist betalt af en unavngiven sponsor. Jørn Gaarde mener godt, det kan forsvares at bruge kommunale penge på at hyre det prominente navn ind.

»Vi skal jo varetage vores interesser. Og det handler jo også om at komme i dialog med folketingspolitikere, og vi ved, der er mange folketingspolitikere, der er meget interesserede i House of Cards,« siger Jørn Gaarde.

Pussy Riot skal tale om demokrati på Folkemødet

Michael Dobbs skal altså fungere som fluepapir for de østjyske kommuner, så de kan få landspolitikerne i tale om E45. Jørn Gaarde afviser dog, at kommunerne har overvejet at få personlig undervisning af Michael Dobbs i forhandling.

»Vi bruger ham ikke til at rådgive os om E45, det ville være helt skævt. Fiktion er jo ikke virkelighed,« siger borgmester Jørn Gaarde.

Ved han godt, at han selv bliver brugt til spin nu?

»Han er vist fuldstændig klar over, at Folkemødet handler om at skabe opmærksomhed om egne interesser,« siger Jørn Gaarde.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
 • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
 • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Lars Hedegaard 75 år

Morten Uhrskov Jensen
En kriger fylder rundt.

Blog: Lars Løkkes lange omvej til tilgivelse

Olav Skaaning Andersen
Der er fremgang at spore, men statsministeren slider stadig med sin troværdighed
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her