*

Politik

Analytiker: Der kan opstå en stemning af hævn

Statsministeren har ifølge Jyllands-Postens politiske analytiker ikke meget at glæde sig over.

Foto: Carsten Bundgaard

Lars Løkke Rasmussen har med Eva Kjer Hansens afsked ikke været i stand til at disciplinere De Konservative og deres stålfaste mistillid til miljø- og landbrugsministeren.

Det vurderer Marchen Neel Gjertsen, politisk analytiker på Jyllands-Posten, som siger:

»Nu har de haft en form for gruppeterapi på Marienborg, som kan have ført noget godt med sig under alle omstændigheder. Men hvis Løkkes ambition med denne øvelse var at disciplinere samtlige blå partier og sige, "det er mig, der bestemmer og afgør, hvem der skal være minister", så er han ikke lykkedes med det.«

»Det er indlysende, at statsministeren havde gjort det til sit succeskriterium, at Eva Kjer Hansen fortsatte som minister, og på den måde har han ikke meget at glæde sig over i den nuværende situation.«

Marchen Neel Gjertsen, Jyllands-Postens politiske analytiker Foto: Stine Bidstrup
Da statsministeren i onsdags ved et pressemøde sagde, at han hverken ønsker at fyre sin minister eller udskrive valg, var der ikke store forventninger til, at De Konservative med sine seks mandater kunne komme ud af sagen som vinder.

»Som det står lige nu, er det De Konservative, som trækker sig ud af diskussionen med skindet på næsen.«

Marchen Neel Gjertsen tror dog ikke, at De Konservative får det nemt i deres samarbejde med blå blok.

»Jeg tror ikke, De Konservative skal regne med den helt store velvilje fra de blå venner i den kommende tid. Der kan meget vel opstå en stemning af hævn, hvis ikke man passer på.«

Pape blev Eva Kjers bøddel: Støtter fortsat Løkke

Eva Kjer Hansens offentliggørelse af, at hun vælger at trække sig som minister, kom tre kvarter efter, at De Konservative inviterede til pressemøde. Marchen Neel Gjertsen mener ikke, at der var nogen grund til, at den afgående minister skulle trække smerten ud.

»Så der var ingen grund til at afvente en ydmygelse via et konservative pressemøde.«

Statsministeren har flere gange gjort det klart, at han ikke ville fyre Eva Kjer Hansen som minister. Men at hun nu frivilligt træder tilbage kommer ifølge Marchen Neel Gjertsen dog ikke til at skærme for, at det reelt var statsministerens beslutning.

»Jeg abonnerer ikke på den teori, at det gør den store forskel, om hun trækker sig eller bliver fyret. Selvfølgelig kan man udadtil lave den fortælling, at det var hende selv, der ville gå af, men det er altså statsministerens afgørelse. For hvis han beder ministeren om at blive, så bliver hun«.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: En stor tiltrædelsestale af Donald Trump

Morten Uhrskov Jensen
Donald Trumps første tale som USA’s præsident skuffede ikke. Mildest talt ikke.

Blog: Bedetæpperne bliver vendt mod Donald Trump. Også i Danmark

Olav Skaaning Andersen
Anders Fogh, Marie Krarup, Lars Seier og Asger Aamund. Flere og flere danske meningsdannere springer på Trumps vogn.
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Arkæologens romance: »At gå rundt i Egypten er som at blive kysset af historien«
Jeanette Varberg elsker at rejse til Egypten for at se resten af den kultur, hvor de perler, hun en dag fandt i magasinet under Moesgaard Museum ved Aarhus, blev fremstillet. 
Se flere
Danskerne og en brasilianer var vilde med optoget
Vikingerneskibene og storheden af optoget i åbningsceremonien for Aarhus 2017 får ros. Victor Barochelli fra Brasilien føler sig som en viking. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her