*

Politik

S: Ikke holdbart i længden at forlænge grænsekontrol

Flygtningestrømmen kalder på fælles løsning, men i mangel af bedre støtter Socialdemokraterne grænsekontrol.

Foto: Carsten Rehder/AP

Socialdemokraterne bakker op om den midlertidige grænsekontrol, som tirsdag blev forlænget til 23. februar af regeringen.

Det er dog ikke holdbart at blive ved med at forlænge grænsekontrollen, som det altså nu er sket for anden gang, siger Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen.

- Det er ikke holdbart på den lange bane, at man bliver ved med at intensivere grænsekontrollen i hvert eneste af de europæiske lande.

- Derfor kalder det her på en langsigtet løsning. Men så længe, at den langsigtede og fælles løsning ikke er der, og så længe, at regeringslederne ikke får sat sig sammen og fundet en fælles løsning, har jeg meget svært ved at se en anden udvej, siger hun.

EU's kommissær for migration, indre anliggender og medborgerskab, Dimitris Avramopoulos, har talt for, at grænsekontrollen ikke burde forlænges ud over 3. februar, hvor den stod til at slutte.

Regeringen forlænger grænsekontrollen

I stedet er den nu blevet forlænget i sin nuværende form, hvor 200 betjente skal udføre stikprøvekontroller.

Det sker, fordi Sverige har indført id-kontrol og transportøransvar på den danske-svenske grænse ifølge udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

Det kunne ifølge Inger Støjberg betyde "en stor ophobning af migranter i Danmark", og derfor indføres grænsekontrollen.

Trine Bramsen mener ikke, at regeringen har været god nok til at informere om diskussionerne med EU og udlandet om de fælles løsninger.

Fakta Midlertidig grænsekontrol kan ikke vare evigt

Hvis I havde regeringsmagten, hvad ville I så foreslå?

- Pointen er, at vi ikke har fået svar på, hvilken kontakt der er med landene omkring os. Når vi ikke kan få svar på det, så er det lidt svært at svare på, hvilke løsninger og løsningsmodeller der diskuteres med landene omkring os, siger hun.

Er der nogle løsningsmodeller, som Socialdemokraterne vil frem med?

- Jeg tror, det er nødvendigt, at du forstår alvoren ved det her. Det lyder ikke til, at du helt har forstået, hvor alvorlig en situation vi står i.

- Det er helt afgørende, at man har en regering, der har en kontakt til landene omkring os, og som mødes med udenrigsministrene og på statsministerniveau med landene omkring os, som også oplever de store udfordringer, siger Trine Bramsen.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Sidder vi på Titanics dæk?

David Trads
Dengang de første rystelser ramte Titanic, troede ingen, at det var alvor. De var jo på verdens sikreste skib. Jeg har det, som om jeg sidder på dækket i dag.

Blog: En stor tiltrædelsestale af Donald Trump

Morten Uhrskov Jensen
Donald Trumps første tale som USA’s præsident skuffede ikke. Mildest talt ikke.
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her