*

Politik

Dansk Folkeparti insisterer på mere og skrappere grænsekontrol

Den midlertidige grænsekontrol udløber 3. februar, men bør ifølge Dansk Folkeparti forlænges igen.

Den svenske id-kontrol og danske grænsekontrol har tilsyneladende bremset lysten til at søge asyl i de to lande. Foto: Benjamin Nolte/AP

Den midlertidige grænsekontrol bør forlænges endnu engang. Eller endnu bedre: Den bør skærpes.

Det mener Dansk Folkeparti, som anbefaler Venstre-regeringen at forlænge grænsekontrollen, der står til at udløbe 3. februar.

- Mere og mere tyder på, at den midlertidige grænsekontrol har en positiv effekt, siger DF's udlændinge- og integrationsordfører, Martin Henriksen.

- Vi afviser illegale indvandrere ved grænsen, vi fanger menneskesmuglere, og vi holder antallet af asylansøgere nede.

- Blandt andet på den baggrund indstiller vi til regeringen, at kontrollen videreføres, og vi indstiller også, at kontrollen udvides. Det er almindelig sund fornuft at have kontrol ved grænsen, siger Martin Henriksen.

62 personer har søgt asyl over weekenden

4. januar blev grænsekontrollen indført. Først i 10 dage og siden forlænget med yderligere 20 dage.

- Jeg oplever situationen sådan, at også Socialdemokraterne nu kan se, at det er nødvendigt at fastholde kontrollen, og det tror jeg også, at Venstre godt kan se. Dansk Folkepartis holdning er i hvert fald klar, siger Martin Henriksen.

Umiddelbart tyder alt på, at regeringen vælger at forlænge grænsekontrollen. I et brev til EU-Kommissionen skrev udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i sidste måned, at grænsekontrollen havde den nødvendige effekt.

- Den danske grænsekontrol ser generelt ud til at have reduceret antallet af personer, der kommer ind i landet. Og siden grænsekontrollen blev introduceret, er antallet af asylansøgere faldet.

- Grænsekontrollen bedømmes til at have en præventiv effekt, og tallene giver grund til at tro, at færre mennesker har lyst til at rejse igennem Danmark (på vejen til Sverige, red.).

- I den henseende har grænsekontrollen resulteret i, at den offentlige orden og sikkerhed er blevet opretholdt i Danmark, skrev hun.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Mon Anders Samuelsen vil være ’stålsat’ i Bruxelles?

Anders Vistisen
Når Anders Samuelsen engang skriver sine erindringer, så giver han måske en ærlig forklaring på, at han som sin pris for at gå med i regeringen forlangte at blive udenrigsminister.

Blog: Vi skal investere meget mere i København

Jens-Kristian Lütken
Der skal bygges en havnetunnel i København. Så kan jyderne til gengæld få alle de statslige arbejdspladser, de orker.

Blog: Italien – it’s complicated

Christel Schaldemose
Udfaldet af den italienske forfatningsafstemning i weekenden får ikke de store konsekvenser for EU i denne omgang. Der er stadig alt for mange ubekendte i italiensk politik.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her