*

Politik

LA om skoledag: Burde være strafbart at spilde børns tid

Børn spilder deres tid på brætspil og youtube-videoer efter folkeskolereformen indførte lange dage, mener LA.

Det burde være strafbart at spilde andre menneskers tid, hvis man ikke har en god grund. Også når der er tale om børn, lyder det fra Merete Riisager. Arkivfoto: Thomas Borberg/Polfoto

Nu må politikerne skære længden af skoledagen ned og stoppe med at spilde børns tid.

Så direkte lyder det fra Liberal Alliance, efter at et notat fra Det Nationale Forskningscenter for Velfærd, SFI, har afsløret, at 76,1 procent af de 15.682 elever, som er med i undersøgelsen, mener, at skoledagen er lidt eller alt for lang.

Liberal Alliances undervisningsordfører Merete Riisager mener, at børn har "ret til fritid":

- Jeg synes, der er noget kuldslået over, at forligspartierne har været så lidt optagede af kvaliteten i børnelivet, da de lavede den lange skoledag. Det er altså ikke ligegyldigt, hvad børnene laver, mens mor og far er på arbejde.

- Livet leves lige nu og her, og det burde være strafbart at spilde andre menneskers tid, hvis man ikke har en god grund. Også når der er tale om børn, lyder det fra Merete Riisager i en pressemeddelelse.

EL: Eleverne har talt - skoledagen skal kortes ned

Hun mener, at den længere skoledag langt fra er lig med mere kvalitets læringstid for børnene:

- Den lange skoledag, hvor der er indlagt timer til brætspil og youtube-videoer bør tages af bordet. I stedet bør man sikre, at eleverne får en kortere skoledag med fokus på kvalitet, med gode undervisningsmaterialer og dygtige lærere.

- Man bliver altså ikke dygtig af at sidde længe ovre i skolen - det er den gode undervisning, der gør forskellen, siger Merete Riisager.

Tre ud af fire elever kalder skoledagen for lang

Hun oplyser, at hun har talt med "en lang række elever, der oplever, at de spilder deres tid på UU-timer og tvungne lektie-caféer":

- I stedet for at løbe en tur omkring skolen, vil de hellere til en sport, de brænder for. Og i stedet for at sidde og spille brætspil, vil de gerne have deres egen tid. Det er et ønske, man bør lytte til, siger Merete Riisager.

Hun frygter, at de lange skoledage betyder, at børn ikke får lært at administrere deres egen tid, fordi det i stedet er voksne, der sætter dem i gang.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Sidder vi på Titanics dæk?

David Trads
Dengang de første rystelser ramte Titanic, troede ingen, at det var alvor. De var jo på verdens sikreste skib. Jeg har det, som om jeg sidder på dækket i dag.

Blog: En stor tiltrædelsestale af Donald Trump

Morten Uhrskov Jensen
Donald Trumps første tale som USA’s præsident skuffede ikke. Mildest talt ikke.
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her