*

Politik

Støjberg og Kristian Jensen forsvarer asylpolitik i EU-regi

Smykkeforslaget og stramninger omkring familiesammenføring er de varme emner i Bruxelles.

Udenrigsminister Kristian Jensen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forsvarer ændringerne af den danske udlændingelov over for EU-Parlamentet. Foto: Virginia Mayo/AP

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er i fællesskab mandag eftermiddag i gang med at forsvare de omstridte ændringer af den danske udlændingelov over for EU-Parlamentet.

Støjberg mener, at forslaget, der blandt andet omfatter den omstridte smykkelov, er blevet misforstået.

- En asylansøger, der kommer til Danmark, får som nævnt hjælp og støtte. Men medbringer asylansøgeren tilstrækkelig midler, må asylansøgeren selv dække udgifter til kost og logi, siger hun til medlemmer af Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg.

Kristian Jensen før EU-møde: Danmark er blevet forskelsbehandlet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kaldt den såkaldte smykkelov for den måske mest misforståede lov i danmarkshistorien, og lovforslaget, der ventes endeligt vedtaget tirsdag, er blevet justeret flere gange undervejs for at dæmpe kritikken.

Foruden smykkeforslaget bliver der tirsdag i Folketinget også vedtaget stramninger af reglerne for familiesammenføring.

Stramningen betyder en forlængelse af ventetiden på familiesammenføring til tre år for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus. I dag er ventetiden ét år.

Danmark holder sig inden for konventionerne, siger Kristian Jensen.

- Vi lever op til samtlige indgåede konventioner uden tvivl. Vi lytter naturligvis, hvis nogle mener, at vores forslag er kritisable. Men vi overholder konventionerne uden tvivl, siger udenrigsministeren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Hvorfor jeg støtter Trump

Morten Uhrskov Jensen
Det er endnu engang blevet nødvendigt at få nogle ting på det rene.

Blog: Et velfungerende lånemarked er essentielt for et velfungerende samfund

Jens Kindberg
Hvad er bedst? At de mindre danske banker får så store kapitalkrav, at flere af dem skal spinke og spare for at leve op til kravene eller skal der slækkes på kravene? Jeg tror en løsningsmodel kan være crowdfunding.
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her