*

Politik

Støjberg og Kristian Jensen forsvarer asylpolitik i EU-regi

Smykkeforslaget og stramninger omkring familiesammenføring er de varme emner i Bruxelles.

Udenrigsminister Kristian Jensen og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg forsvarer ændringerne af den danske udlændingelov over for EU-Parlamentet. Foto: Virginia Mayo/AP

Udenrigsminister Kristian Jensen (V) og udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) er i fællesskab mandag eftermiddag i gang med at forsvare de omstridte ændringer af den danske udlændingelov over for EU-Parlamentet.

Støjberg mener, at forslaget, der blandt andet omfatter den omstridte smykkelov, er blevet misforstået.

- En asylansøger, der kommer til Danmark, får som nævnt hjælp og støtte. Men medbringer asylansøgeren tilstrækkelig midler, må asylansøgeren selv dække udgifter til kost og logi, siger hun til medlemmer af Europaparlamentets borgerrettighedsudvalg.

Kristian Jensen før EU-møde: Danmark er blevet forskelsbehandlet

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har kaldt den såkaldte smykkelov for den måske mest misforståede lov i danmarkshistorien, og lovforslaget, der ventes endeligt vedtaget tirsdag, er blevet justeret flere gange undervejs for at dæmpe kritikken.

Foruden smykkeforslaget bliver der tirsdag i Folketinget også vedtaget stramninger af reglerne for familiesammenføring.

Stramningen betyder en forlængelse af ventetiden på familiesammenføring til tre år for flygtninge med midlertidig beskyttelsesstatus. I dag er ventetiden ét år.

Danmark holder sig inden for konventionerne, siger Kristian Jensen.

- Vi lever op til samtlige indgåede konventioner uden tvivl. Vi lytter naturligvis, hvis nogle mener, at vores forslag er kritisable. Men vi overholder konventionerne uden tvivl, siger udenrigsministeren.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Stop så forherligelsen af utroskab, det er jo skadeligt

Angela Brink
I pip rundt omkring i de mere kulturradikale medier kører der med jævne mellemrum artikler og programmer, der handler om, at utroskab er fint. Men utroskab skal ikke glorificeres i det offentlige rum af folk, der blot tilfældigvis har adgang til mediebilledet.

Blog: Nekrologen er død

Mikael Jalving
Hvis det at ytre sig frit og frygtløst uden at true andre på andet end deres intelligens er anstødeligt, så må vi have mere af den slags umoral.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her