*

Politik

Lavere asyltal mens politikere diskuterer stramninger

Onsdag blev der registreret 17 nye asylansøgere. Tallet er væsentligt lavere end for blot få uger siden.

I den seneste uge har lidt flere end hver fjerde asylansøger i Danmark oplyst, at de er syrere. Det fremgår af de seneste asyltal, som Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet har offentliggjort torsdag.

Opgørelsen viser, at antallet af asylansøgere, der kommer til Danmark, holder sig på et lavt niveau i forhold til først på måneden. Onsdag blev der registreret 17 nye ansøgere.

Tallet stammer fra politiets system, Polsas, og er forbundet med usikkerhed, da der løbende foretages efterregistreringer.

Således er tirsdagens ankomsttal, som onsdag blev opgjort til 20, nu opjusteret til 25.

Kigger man på de seneste syv dage, fremgår det, at 207 personer har søgt om asyl i Danmark fra 14. til 20. januar.

Hvis det fortsætter resten af året, vil Danmark ende på omkring 12.000 asylansøgere i 2016 - hvis man tager de personer med, som tidligere i januar har søgt asyl.

Det er omkring halvt så mange, som regeringen har regnet med i sit finanslovsforslag. Her blev forventningen sat til 25.000 asylansøgere.

Tallet er dog forbundet med så stor usikkerhed, at det reelt er umuligt at sige, hvor tallet vil ende for hele året. De seneste år har færre søgt asyl i vintermånederne i Danmark, mens asyltallet for alvor er steget hen over foråret og sommeren.

Tirsdag fortalte Røde Kors' asylchef, Anne La Cour, at hun ikke har nogen oplagt forklaring på faldet i antallet af asylansøgere og påpegede, at der generelt er udsving i tilstrømningen.

- Der kan godt være udsving, især om vinteren, hvor tallet typisk falder. Men det så vi ikke før jul, og det er meget svært at vide, hvad der er årsag til, at vi har et lavt tal lige nu, sagde Anne la Cour tirsdag.

Måske derfor fortsætter den politiske debat om en løsning på asylkrisen med uformindsket styrke på Christiansborg. Torsdag foreslog Liberal Alliance (LA), at Danmark for at få styr på flygtningesituationen bør suspendere FN's flygtningekonvention i to år.

I mellemtiden skal Danmark tage imod 4000 kvoteflygtninge om året, mener LA, som dog ikke har opbakning fra et flertal på Christiansborg.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Alarmklokkerne bimler løs over ekstrem ulighed

Josephine Fock
Hvis vi skal bevare vores frie, lige og sikre samfund, må vi bremse den ekstreme ulighed, der kommer til udtryk ved, at otte mennesker ejer lige så meget som halvdelen af jordens befolkning

Blog: Fake News

Morten Uhrskov Jensen
Advarsel: Alt hvad der står i det følgende, er svindel og humbug. Hvem vil ikke gerne have sin artikel på en EU-liste?
Annonce
Danskerne er vilde med selvbetjening i lufthavnen
Mens andre flyselskaber kæmper om at klemme mest mulig luksus ind i en flyvning, så går SAS den modsatte vej. Her gælder det enkelthed og selvbetjening – for vi danskere elsker, når vi kan selv. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her