*

Politik

V: Den fine forbrødring mellem S og DF er skrøbelig

Venstre påpeger, at den nye DF-S-alliance om flygtningelandsbyer krakelerer, når partierne skal være konkrete.

Hvor skal de flygtningelandsbyer, som Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne vil trumfe igennem, ligge? Hvem skal bygge dem, hvem skal drive dem, skal de have skoler og lægehuse - og skal indbyggerne kunne arbejde uden for centrene?

Regeringspartiet Venstre sætter under onsdagens debat i folketingssalen spørgsmålstegn ved den umage alliance mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, der begge kræver flygtningelandsbyer.

- Det ville ødelægge den fine forbrødring mellem Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, hvis man skulle til at forklare, hvad man egentlig mener med flygtningelandsbyer, lyder det fra Venstres politiske ordfører, Jakob Ellemann-Jensen.

Dansk Folkeparti mener ikke, at flygtninge skal have mulighed for at integrere sig, når de først er installeret i en flygtningelandsby. Dog har partiet onsdag åbnet op for, at flygtninge kan arbejde uden for centrene, hvis de finder et arbejde.

Socialdemokraterne har omvendt hele tiden talt om åbne landsbyer, hvor flygtningene skal være en del af det øvrige samfund og være en del af arbejdsmarkedet.

Under folketingsdebatten understreger partiets integrationsordfører, Dan Jørgensen (S), da også, at der ikke er enighed mellem de to partier:

- Det skal ikke være den model, Dansk Folkeparti lægger op til. Det skal være en model, hvor der er fokus på integrationen, siger han.

- Vi mener, at flygtninge skal kunne gå i skole og arbejde og leve et aktivt liv, så man er klar til at blive integreret i kommunerne, eller man er bedre rustet til at komme tilbage til sit hjemland.

Støjberg ser langt flest ulemper ved flygtningelandsbyer

Trods uenighederne om den konkrete udformning af flygtningelandsbyerne tvinger et flertal bestående af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne og De Konservative nu regeringen til at fremlægge et konkret beslutningsgrundlag om landsbyerne.

Det skal ske inden 1. marts.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Lad os få noget mere kritisk sans i medierne

Josephine Fock
Kan det virkelig passe, at der skal et Detektor-program til, før medierne vil forholde sig kritisk til regeringens spin? Sagen om PSO-ordningen kunne desværre tyde på det.

Blog: Vil Thulesen Dahl være statsminister redde Danmark?

Rune Toftegaard Selsing
Der er en grund til, at Thulesen Dahl ikke forlanger reelle stramninger af udlændingepolitikken.

Blog: Stop så forherligelsen af utroskab, det er jo skadeligt

Angela Brink
I pip rundt omkring i de mere kulturradikale medier kører der med jævne mellemrum artikler og programmer, der handler om, at utroskab er fint. Men utroskab skal ikke glorificeres i det offentlige rum af folk, der blot tilfældigvis har adgang til mediebilledet.
Annonce
Slotsferie på sønderjysk: Gram Slot - fra nedslidt ruin til økologisk kraftcenter
Et utal af arrangementer lokker hvert år over 120.000 besøgende forbi Gram Slot i Sønderjylland. Det er muligt at overnatte på slottet, og så kan man også blot stoppe op på forbivejen og klappe dyrene i minizooen. 
Se flere
Bolig
Hvad gør du, hvis trægulvet knirker?
Knirkende gulvbrædder kan være irriterende, men de er heldigvis relativt lette at reparere, hvis hele gulvet ikke skal skiftes. Få et godt tip her fra Bolius. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her