*

 

Politik

Pia Olsen Dyhr trækker i land efter racisme-beskyldninger

Partiformanden kaldte i en tv-debat søndag aften blandt andet Dansk Folkeparti for »helracistiske«.

Pia Olsen Dyhr har siden 2014 været partiformand for SF. Foto: Niels Hougaard/Polfoto

»Måske skulle jeg kalde dem helracistiske. Måske ville det være mere præcist«.

Sådan sagde Pia Olsen Dyhr, partiformand for SF, under et interview med Clement Kjersgaard i DR2-programmet 'Vi ses hos Clement' søndag aften, med henvisning til Dansk Folkeparti.

Hun begrundede sit udsagn med, at flere fremtrædende medlemmer af Dansk Folkeparti er dømt for overtrædelse af racismeparagraffen.

Overgreb splitter venstrefløjen

Udtalelsen førte til, at medlem af Dansk Folkeparti og tidligere folketingsmedlem Søren Krarup forlangte en offentlig undskyldning fra SF's formand.

Pia Olsen Dyhr nævnte nemlig fejlagtigt Søren Krarup, som et af de medlemmer af Dansk Folkeparti, der er blevet dømt for racisme.

»Jeg er dybt forbitret! Det er en gemen løgn, som hun forsøger at bagvaske mig med, og det har jeg ikke tænkt mig at stå model til! Det er simpelthen for groft!« sagde Søren Krarup mandag til BT og fortsatte:

»Ordet 'racisme' er et vulgært skældsord, der leder tankerne hen på nazisterne, som også talte om racer hele tiden. Og når jeg bliver beskyldt direkte for at være racist - selvom jeg har rettens ord for ikke at være det - så vil jeg saftsuseme ikke finde mig i det«.

Pia Olsen Dyhr: Regeringen må fastholde klimaambitioner

Pia Olsen Dyhr beklager i et opslag på sin Facebook-profil at have nævnt Søren Krarup som en af DF's medlemmer med en konkret dom for racisme:

»Han blev ikke dømt, så det er ikke korrekt. Og det beklager jeg,« står der bl.a. i opslaget på Facebook.

I Clements fik jeg i aftes kaldt DF for helracister. Det var forkert af mig – af flere grunde. Dels fordi det er en...Opslået af Pia Olsen Dyhr18. januar 2016

Derudover beklager hun, at hun kaldte Dansk Folkeparti for »helracister«, hvilket hun i opslaget selv kalder for en »urimelig og generaliserende udtalelse«.

Partiformanden erkender ligeledes, at hun med sine udtalelser kan have været med til at gøre et i forvejen »voldsomt« debatklima endnu værre:

»Jeg har ærgret mig lige siden jeg sagde det. Og jeg ved med mig selv, at jeg fremover vil gøre mit yderste for ikke at sige noget sådant igen – og i øvrigt gøre mit bedste for at vi – trods uenigheder – kan opretholde et ordentligt debatklima uden grove karikeringer af andre eller deres synspunkter,« skriver hun på sin Facebook-side.

Se nedenfor klippet, hvor Pia Olsen Dyhr kalder Dansk Folkeparti for »helracistiske« som en kommentar til, at hun i Tv-programmet Debatten på DR2 kaldte selvsamme parti for halvracistiske torsdag aften.

Pia Olsen Dyhr - DF er helracister”Måske skulle jeg kalde dem helracistiske. Måske ville det være mere præcist”, sådan siger Pia Olsen Dyhr om Dansk Folkeparti, som kommentar til, at hun i Debatten - DR kaldte partiet for halvracistisk. Se hele interviewet med hende her: https://www.dr.dk/tv/se/vi-ses-hos-clementOpslået af Vi ses hos Clement på 17. januar 2016

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Vi må tænke nyt for at sikre vores ytringsfrihed

Josephine Fock
De offentlige ansattes ytringsfrihed er blevet forværret, og vi mener, det er nødvendigt at ændre i lovgivningen

Blog: Katastrofe allerede før skolegang

Morten Uhrskov Jensen
Ikke-vestlige børn har i gennemsnit lavere indfølingsevne og ringere faglighed, viser ny meget stor undersøgelse.
Annonce
Viden
Ny planet Et »ønskescenarie for forskerne«
Forskere har fundet en klippeplanet, der i størrelse ligner Jorden. Inden for astronomiens verden er man begejstrede – planeten har nemlig mange betingelser for, at der kan findes liv. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her