*

Politik

Pape giver S og DF flertal for asyllejre i nærområderne

Søren Pape (K) mener også, at asyllejre tæt på konfliktområderne er en farbar vej ud af flygtningekrisen.

Konservatives formand, Søren Pape Poulsen (K), har ikke svært ved at bakke op om det forslag om at etablere asyllejre i nærområderne, som socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), skitserer i Jyllands-Posten søndag.

K-formanden var nemlig selv ude med et lignende forslag midt i december, hvor han også gjorde sig til talsmand for ideen med, at man skal søge asyl fra FN-lejre i udlandet, og ikke ved den danske grænse.

- Nu skal det ikke være et kapløb om, hvem der har sagt hvad. Jeg er bare glad for, at landets største parti også er kommet dertil.

- Det vil jeg bare omfavne, og når Dansk Folkeparti også bakker op, så har vi et flertal uden om regeringen. Det kunne vi bruge til at spørge, om det ikke var en vej, vi kunne gå videre ud ad, siger han.

S: Alle flygtninge skal samles i lejre

Søren Pape Poulsen mener, at det nuværende system er skævt, fordi det kun er de stærkeste og rigeste, der kommer til Danmark og søger asyl.

- Det er jo derfor, at vi har fået et kapløb om, hvem der kan stramme op på grænsekontrollen, og til sidst kan Europa ikke magte det længere, og så bliver der lukket helt af.

- Samtidig er der en masse, der lever i flygtningelejre, som vi burde bruge mere tid på og se, hvordan vi kunne gøres deres tilværelse dernede bedre, siger han.

Forslaget vil betyde, at asylansøgerne ikke behøver rejse derhen, hvor de vil søge asyl, men kan ansøge fra lejrene, og så kan de enkelte lande selv beslutte, hvor mange, man vil modtage.

Søren Pape er enig med Henrik Sass Larsen i, at det kræver en større international aftale om finansieringen og mener også, at de arabiske og nordafrikanske lande skal medvirke til løsningen.

Men først og fremmest skal regeringen altså med på ideen, og integrationsminister Inger Støjbergs (V) umiddelbare kommentar til Jyllands-Posten er, at hun gerne vil se forslaget uddybet af Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen.

Søren Pape tror dog på, at det kan lade sig gøre at nå til enighed,

- Med det regeringen ellers går og siger, burde det være muligt. Inger Støjberg plejer da at være ganske fornuftig, og derfor kunne vi starte med at beslutte, at det er den vej, vi går ud ad, siger han.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Transkønnede har også rettigheder

Louise Holck
I mange år har kampen for transkønnedes rettigheder været en ”usynlig” kamp, men i går fik de dog endelig den ære, de fortjener, da de modtog årets Menneskerettighedspris.

Blog: Drop ulandsbistanden og giv pengene til danske virksomheder

Jens Kindberg
Vi mangler i den grad vækst i Danmark. Økonomien har stået stille i 10 år, og i samme periode er andre lande løbet fra os.
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere
TV: Den fandenivoldske landsbykonge. Klip 3 - Den gamle mand
Jørgen Søvndal har en god forretning, og han tjener mange penge. Han bruger nogle af dem til at gøre landsbyen Linde til et bedre sted at bo. Men i hans engagement ligger også en skjult kritik af 'systemet', som, han mener, af og til holder ham tilbage. Passionerede og lokalpatriotiske erhvervsdrivende findes i hele landet, og de kan være afgørende for landdistrikterne. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her