*

Politik

Ulla Tørnæs (V): Danmark bør forklare sig og aflive myter

Det vil være fornuftigt, hvis den danske regering i EU redegør for asylstramninger, mener EU-parlamentariker.

Det vil gavne Danmark, hvis regeringen forklarer EU-Parlamentets udvalg for borgerrettigheder, at asylansøgere ikke får trukket guldtænder ud ligesom jøder i KZ-lejre eller får konfiskeret deres vielsesringe af danske myndigheder.

Det siger Venstres EU-parlamentariker Ulla Tørnæs efter opstandelse i udvalget, som kan læse artikler om danske asylstramninger i blandt andet New York Times.

- Jeg håber, at den danske regering vil tage imod den indbydelse, der måtte komme om at redegøre for den danske lovgivning i Europa. Så vi netop kan få aflivet de myter, der måtte være, og få fakta på bordet, siger Ulla Tørnæs.

Integrationsminister Inger Støjberg (V) har to gange ændret sit lovforslag om smykker. Nu skal asylansøgere først betale værdier over 10.000 kroner i smykker eller kontanter, de måtte medbringe til Danmark, mod oprindelig 3000 kroner.

Asylansøgere skal heller ikke aflevere deres vielsesringe eller andre smykker med en særlig affektionsværdi. Ulla Tørnæs kalder lovforslaget "det mest misforståede".

- Man kunne nærmest få det indtryk, at enhver asylansøger i Danmark bliver rystet for at se, om der falder en mønt ud. Det er rimeligt, at man stiller samme krav om selvforsørgelse til asylansøgere som danske kontanthjælpsmodtagere, mener Ulla Tørnæs.

Lovforslaget strider hverken mod internationale aftaler eller EU-traktaten, lyder det fra Ulla Tørnæs. Andre lande vil som Schweiz formentlig bede asylansøgere forsørge sig selv, hvis de har adgang til velfærdsydelser, mener hun.

- Det er jo grundstenen i vores velfærdssamfund, siger Ulla Tørnæs.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Drop ulandsbistanden og giv pengene til danske virksomheder

Jens Kindberg
Vi mangler i den grad vækst i Danmark. Økonomien har stået stille i 10 år, og i samme periode er andre lande løbet fra os. Vi er ikke længere en del af OECD’s top 10 liste over verdens rigeste lande, og der er intet, som tyder på, at vi kommer tilbage i top 10 sådan lige med det samme. Den manglende vækst går ud over velstanden og muligheden for at sikre den eftertragtede velfærd. Samtidig betaler vi 15 mia. kroner i ulandsbistand om året. Det svarer til 3.488,37 kroner pr. borger, som betaler skat ud over bundfradraget.
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her