*

Politik

Radikale bifalder EU-flygtningefordeling

Martin Lidegaard anser en fælleseuropæisk løsning for den eneste mulighed, selv om mange lande er skeptiske.

Hvis Europas flygtningeudfordring skal løses, så kræver det, at samtlige EU-lande arbejder sammen. Det mener tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard, som er De Radikales udenrigsordfører.

Derfor kalder EU-Kommissionens forslag om en fælles fordelingsnøgle for kærkomment.

- Alle i Europa burde kunne se, at hvis vi ikke finder en fælles løsning, så er alternativet kaos. Se bare på Danmark, der har grænsekontrol, og hvor det sejler for regeringen. Derfor er det et kærkomment initiativ, siger Martin Lidegaard til Ritzau.

Jean-Claude Juncker, formanden for EU-Kommissionen, annoncerede på et pressemøde fredag, at Kommissionen vil fremsætte et forslag, der skal revidere den såkaldte Dublin-forordning.

Forordningen giver mulighed for at sende asylansøgere tilbage til det første EU-land, de ankom til, men skal nu tilpasses situationen, så den også sikrer, at flygtninge i Europa bliver ligeligt fordelt mellem landene.

Martin Lidegaard er godt klar over, at mange indvandrerskeptiske EU-lande kan være tunge at danse med, hvis der skal findes en fælles løsning. Men han er alligevel fortrøstningsfuld.

- Det er ikke uden problemer og udfordringer, for der er flere lande, der ikke vil modtage flygtninge overhovedet.

- Vi er bare nødt til at sige til de her lande, at alle lande har et ansvar, og de er nødt til at tage et ansvar på sig. Hvert land kan ikke klare det alene, siger han.

Ifølge Lidegaard er der ingen tvivl om, at en fælles fordelingsløsning vil komme alle til gavn, men det kræver også en indsats fra dansk side, hvis man skal have det optimale ud af revideringen.

- Det er vigtigt, at vi blander os positivt i debatten om det i Europa og herhjemme. Vi skal være med til at forme den nye forordning, siger Martin Lidegaard.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Transkønnede har også rettigheder

Louise Holck
I mange år har kampen for transkønnedes rettigheder været en ”usynlig” kamp, men i går fik de dog endelig den ære, de fortjener, da de modtog årets Menneskerettighedspris.

Blog: Drop ulandsbistanden og giv pengene til danske virksomheder

Jens Kindberg
Vi mangler i den grad vækst i Danmark. Økonomien har stået stille i 10 år, og i samme periode er andre lande løbet fra os.
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her