*

Politik

V: Vi udformer ikke flygtningelovgivning som i Schweiz

I Schweiz skal formuende flygtninge betale deres ophold. Det glæder V, men det får ingen betydning for Danmark

Spørger man Marcus Knuth, afviser han, at det vil blive aktuelt i Danmark. Arkivfoto

At Schweiz også fratager flygtninge deres værdier, ændrer ikke noget i regeringens lovforslag om, at danske myndigheder skal kunne beslaglægge flygtninges formue, for at de selv skal betale deres ophold.

Det fortæller Venstres udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth.

Schweiz har beslaglagt flygtninges smykker i ti år

- Det kommer ikke til at ændre på vores lovforslag, for vi har præciseret det så fint, som vi kan, siger han til Ritzau.

Alligevel bliver oplysningen om, at Schweiz bruger samme metode som Danmark vil indføre, positivt modtaget hos Knuth. Også selv om Venstre ikke vil forme lovgivningen efter det.

Der er dog stadig forskelle på Schweiz' lovgivning og det danske lovforslag, der er i behandling i Folketinget.

For selv om det heller ikke er gratis at søge asyl i Schweiz, hvis man har penge med hjemmefra, så ser lovgivningen ikke helt ud som det danske forslag.

En talskvinde fra de schweiziske flygtningemyndigheder, SEM, fortæller nemlig, at hvis asylansøgeren forlader landet igen inden syv måneder, vil de få returneret de beslaglagte værdier.

Spørger man Marcus Knuth, afviser han dog, at det vil blive aktuelt i Danmark.

- Man skal passe på at sammenligne, hvad Schweiz og Danmark gør. Vores lovforslag ser ud, som det gør, siger han.

Godt nok mener Marcus Knuth, at man skal være varsom med at sammenligne dansk og schweizisk lovgivning. Men han anser dog sammentræffet som et tegn på, at de danske flygtningestramninger ikke er så slemme, som kritikere gør dem til.

- Danmark er før blevet kritiseret for noget, som andre europæiske lande har gjort i lang tid, eller som de selv kommer til at tage i brug.

- Det viser, at Europa som helhed står i en presset situation, og at de løsninger, Danmark kommer med, ikke er unikke, siger Marcus Knuth.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: En stor tiltrædelsestale af Donald Trump

Morten Uhrskov Jensen
Donald Trumps første tale som USA’s præsident skuffede ikke. Mildest talt ikke.
Annonce
Pilgrimsfærd til Alfa-land
Et besøg på Alfa Romeos nyrenoverede fabriksmuseum lige uden for Milano er ikke kun et must for alfisterne. Flot arkitektur og avanceret multimedieteknologi gør det til en oplevelse for hele familien. 
Se flere
Biler
David hjalp os med adressen
Hurtig respons fra en af stemmerne bag Opels nye Onstar-system, der både kan hjælpe og guide under kørslen. Vi har testet systemet i praksis. 
Se flere
Viden
Myrer kan finde hjem, selvom de går baglæns
Når myrer skal hjem til boet med blade eller døde insekter, går de baglæns og slæber byttet foran sig. Alligevel kan de godt finde hjem, og forskere har nu opdaget et slags indre kompas, der giver myrerne denne evne. 
Se flere
Analyse: Hvem skal lede de franske socialister?
Søndag er franskmændene kaldt i stemmeboksene for at pege på socialistpartiets præsidentkandidat. Jyllands-Postens korrespondent i Paris, Marie Louise Albers, fortæller her, hvem og hvad man skal holde øje med. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her