*

Politik

Løkke: Dårligt uddannede syrere er svære at integrere

Syriske flygtninge er svære at få ind på arbejdsmarkedet, siger Løkke forud for trepartsforhandlinger.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto

Flygtninge skal hurtigt i job.

Det er overskriften, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om få uger vil sætte gang i såkaldte trepartsforhandlinger mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgivere.

Men opgaven er svær - og den bliver ikke lettere af, at mange flygtninge slet ikke er så veluddannede, som det hidtil har lydt.

Sådan lyder det fra Lars Løkke Rasmussen, som onsdag deltog i en debat med Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen.

- Sidste sommer blev der tegnet et billede af, at det her kunne løse vores demografiske problemer. Men de mennesker, der er kommet, er ikke bare lige at integrere, sagde Lars Løkke Rasmussen i debatten, som blev vist på Ekstra Bladets hjemmeside.

Statsministeren peger på, at en del af de flygtninge, der kommer til Danmark, ikke har den fornødne uddannelse eller sproglige kompetencer til at komme ind på arbejdsmarkedet.

- En ud af 10 syriske flygtninge har en mellemlang uddannelse. Halvdelen af dem har, hvad der minder om en syrisk folkeskole. Tre ud af 10 har mindre end det. Dermed tenderer de til at være latinske analfabeter (alfabetet der bruges i Europa, red.), siger Lars Løkke Rasmussen.

Han gør det dog samtidig klart, at opgaven skal løses - ellers vil konsekvenserne være alvorlige for Danmark.

- Hvis vi ikke lykkes med den her integrationsopgave, så bliver det ekstremt dyrt, og vi får sociale og menneskelige problemer, som dem vi har set i Köln, siger Lars Løkke Rasmussen med henvisning til masseovergrebene på kvinder nytårsnat i den tyske by.

En gennemgang af beskæftigelsen blandt de fire største flygtningegrupper i Danmark, foretaget af nyhedsbrevet Agenda, viser, at efter fire år i landet er mellem 13 og 17 procent i arbejde. Af de syriske flygtninge er 17 procent i arbejde.

Meldingen fra Løkke kommer før trepartsforhandlinger, som Løkke i sin nytårstale fastslog skal handle om netop problemet med at få flygtninge ind på arbejdsmarkedet.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Elev i 9. klasse: Skal vi ikke holde vores karakterer for os selv?

Olga Pontoppidan, elev i 9. klasse København K
I skolen er det blevet et stort problem, at vi sammenligner vores karakterer med andres. Det medfører stor opdeling i klassen, og det har ingen positiv effekt på hverken de stærke eller svage elever.
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Lad os få noget mere kritisk sans i medierne

Josephine Fock
Kan det virkelig passe, at der skal et Detektor-program til, før medierne vil forholde sig kritisk til regeringens spin? Sagen om PSO-ordningen kunne desværre tyde på det.

Blog: Vil Thulesen Dahl være statsminister redde Danmark?

Rune Toftegaard Selsing
Der er en grund til, at Thulesen Dahl ikke forlanger reelle stramninger af udlændingepolitikken.

Blog: Stop så forherligelsen af utroskab, det er jo skadeligt

Angela Brink
I pip rundt omkring i de mere kulturradikale medier kører der med jævne mellemrum artikler og programmer, der handler om, at utroskab er fint. Men utroskab skal ikke glorificeres i det offentlige rum af folk, der blot tilfældigvis har adgang til mediebilledet.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her