*

Politik

Politi efterlyser retningslinjer for flygtningesmykker

Regeringens lovforslag om beslaglæggelse af flygtninges smykker er mangelfuldt, mener det danske politi.

Politiforbundet formand, Claus Oxfeldt, frygter, at de manglende retningslinjer kan føre til uensartet håndtering af effekterne, hvilket i sidste ende vil skade både politifolkene og udlændingene. Arkivfoto: Jyllands-Posten

Rigspolitiet og Politiforbundet savner klarhed og retningslinjer, for hvordan politibetjentene skal vurdere og beslaglægge smykker fra flygtninge, der søger asyl i Danmark.

Det svarer ordensmagten i et høringssvar til lovforslaget om ændringen af udlændingeloven, der er fremsat af udlændinge-, integrations- og boligminister Inger Støjberg (V).

En del af det omdiskuterede lovforslag handler om, at politiet skal visitere udlændinge og asylansøgere og ransage deres bagage for at lede efter penge og værdigenstande, som kan betale for deres ophold i Danmark.

DF: Nej til Støjbergs smykke-ændringer

Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, skriver blandt andet i sit høringssvar, at "anvisningerne i selve lovforslaget, med hensyn til hvilke effekter som bør tages i bevaring med henblik på beslaglæggelse, og hvilke effekter som ikke kan gøres til genstand for beslaglæggelse, er ganske få".

Han frygter, at de manglende retningslinjer kan føre til uensartet håndtering af effekterne, hvilket i sidste ende vil skade både politifolkene og udlændingene.

Inger Støjbergs lovforslag har været stormomsust, siden det blev præsenteret i starten af december sidste år.

Senest har udlændinge- og integrationsministeren været nødt til at præsentere et ændringsforslag, der tredobler beløbsgrænsen, for hvornår politiet kan konfiskere penge.

I det oprindelige lovforslag lød det, at kontanter og værdigenstande under en beløbsgrænse på 3000 kroner er fritaget. Det har Inger Støjberg altså ændret til 10.000 kroner.

Ud over at hæve beløbsgrænsen, så udtager ændringerne i lovforslaget specifikt genstande med en særlig affektionsværdi - for eksempel vielsesringe.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Bedetæpperne bliver vendt mod Donald Trump. Også i Danmark

Olav Skaaning Andersen
Anders Fogh, Marie Krarup, Lars Seier og Asger Aamund. Flere og flere danske meningsdannere springer på Trumps vogn, og en kritisk presse er mere nødvendig end nogensinde.

Blog: Jeg er ikke ligeglad med Trump, men hvad i alverden skal jeg gøre?

Angela Brink
I dag vil der være protester ved den amerikanske ambassade i København og de sociale medier har i dagevis flydt over med ærgrelse eller glæde over Donald Trups præsidentindsættelse. Men mon ikke det klogeste for os danske vælgere er at forholde os værdigt afventende?
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her