*

Politik

FAKTA: KL's forventninger til flygtningeudgifter

Tandlæge, læge og børnehaver. Flygtninge bruger velfærdssamfundet, og det udfordrer kommunerne, viser notat.

Kommunernes Landsforening (KL) har regnet på, hvad konsekvenserne vil være af, at der i år ventes at komme mere end 37.000 flygtninge og familiesammenførte ud i landets kommuner.

* Samlet set kommer 30 procent af flygtningene i job i løbet af de tre år, integrationsprogrammet i kommunerne varer. Efter 18 år er 45 procent kommet i arbejde, viser beregninger, KL har foretaget på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

* I 2015 har 5300 flygtningebørn skullet i skole. Havde alle flygtningebørnene skullet i modtageklasser, ville det svare til 446 klasser. Mange kommuner har dog kun oprettet få modtageklasser. I 2016 svarer det forventede antal skolebørn til knap 800 modtageklasser, hvor klassekvotienten er 12 elever.

* Flygtninge har ret til helbredsvurdering. Ifølge KL vil det forventede ressourceforbrug i 2016 og 2017 svare til 20 fuldtidsansatte læger.

* Flere kommuner fortæller ifølge KL om øget ressourceforbrug i tandplejen. Ifølge en opgørelse fra Holbæk kræver flygtningebørn dobbelt så mange ressourcer som et gennemsnitligt barn, blandt andet får de oftere trukket tænder ud og rodbehandlinger. KL regner med, at der vil blive brug for 21 flere tandlæger og 42 klinikassistenter på landsplan.

* KL vurderer, at der vil være brug for knap 5000 midlertidige boliger i 2016 og 2017.

* Kommunernes udgifter til midlertidig indkvartering samt etablering (indkøb af diverse til opstart af bolig, for eksempel seng og toiletpapir) i boliger har ifølge KL været stærkt stigende. Fra tredje kvartal 2014 til tredje kvartal 2015 er udgiften steget med 308 procent.

Kilder: Notat fra KL

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Transkønnede har også rettigheder

Louise Holck
I mange år har kampen for transkønnedes rettigheder været en ”usynlig” kamp, men i går fik de dog endelig den ære, de fortjener, da de modtog årets Menneskerettighedspris.

Blog: Drop ulandsbistanden og giv pengene til danske virksomheder

Jens Kindberg
Vi mangler i den grad vækst i Danmark. Økonomien har stået stille i 10 år, og i samme periode er andre lande løbet fra os.
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her