*

Politik

DF: Tyskerne skal nok samarbejde om id-kontrol

Dansk Folkeparti frygter ikke, at et transportøransvar vil bremse den kollektive trafik over grænsen.

Enten må man lave en mere fintmasket kontrol ved grænsen end de nuværende stikprøver - ellers må man indføre det omdiskuterede transportøransvar.

Sådan lyder analysen fra Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl. Modsat statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) frygter han ikke, at et dansk transportøransvar vil gå ud over den kollektive trafik over den dansk-tyske grænse.

Situationen kan sammenlignes med samarbejdet med Sverige, der har haft transportøransvar med id-kontrol på dansk jord siden 4. januar.

- I november begyndte svenskerne at tale om id-kontrol, men man troede ikke helt på det fra dansk side.

- Da det så gik op for Danmark, at svenskerne mente det alvorligt, så begyndte vi faktisk at samarbejde med svenskerne om, hvordan pendlingen i Øresundsregionen alligevel kunne finde sted på en fornuftig måde, siger DF-formanden.

- Det gjorde, at DSB som statslig transportør har været behjælpelig med at få tingene til at fungere. På nøjagtig samme måde vil det være i forhold til Tyskland.

- Hvis tyskerne ved, vi gør det, vil de også blive nødt til at diskutere, hvordan det kan foregå rent praktisk, siger han

Kristian Thulesen Dahl tilføjer, at tyskerne også har en interesse i, at pendlingen i grænseregionen finder sted så smidigt som muligt.

Ifølge Venstre-regeringen finder der en dialog med de tyske myndigheder sted. Det er regeringens vurdering, at tyskerne ikke ønsker at samarbejde om de id-kontroller, et dansk transportøransvar vil medføre.

Spørgsmål: Hvorfor er DF så sikker på, at tyskerne vil samarbejde?

- Det, jeg har kunnet snuse mig frem til er, at det har været svært overhovedet at få tyskerne i tale.

- Det er klart, at det er fordi, de ikke regner med, at vi gør det. Men hvis de ved, at vi fra en given dato indfører transportøransvar, så er der ingen tvivl om, at man fra tysk side vil diskutere med Danmark og finde en god løsning.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Stop så forherligelsen af utroskab, det er jo skadeligt

Angela Brink
I pip rundt omkring i de mere kulturradikale medier kører der med jævne mellemrum artikler og programmer, der handler om, at utroskab er fint. Men utroskab skal ikke glorificeres i det offentlige rum af folk, der blot tilfældigvis har adgang til mediebilledet.

Blog: Nekrologen er død

Mikael Jalving
Hvis det at ytre sig frit og frygtløst uden at true andre på andet end deres intelligens er anstødeligt, så må vi have mere af den slags umoral.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her