*

Politik

Naser Khader vil diskutere ændringer i smykkeforslag

Ændring i lovforslag om beslaglæggelse af smykker fra asylansøgere er ikke præcis nok, siger De Konservative.

Hos De Konservative er udlændinge- og integrationsordfører Naser Khader glad for, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) vil ændre det omdiskuterede lovforslag om at beslaglægge smykker og kontanter fa asylansøgere.

Men Naser Khader er ikke helt tilfreds med oplægget fra Inger Støjberg, som blandt andet hæver beløbsgrænsen fra 3000 til 10.000 kroner og friholder genstande med særlig affektionsværdi.

- Det er vigtigt at holde fast i princippet om, at hvis folk kommer hertil og har en formue, så skal de bruge formuen, før vi begynder at bruge skattekroner på dem. Vi har begrænsede midler i Danmark, og vi sparer på kultur, sundhed og uddannelse.

- Men hvor meget er en formue? Inger Støjberg er ikke præcis nok, selv om hun forsøger. Der er stadig lagt op til, at en politimand skal vurdere, om en genstand har høj eller lav økonomisk værdi. Den opgave skal vi ikke overlade til betjentene, siger Naser Khader.

Han håber derfor, at aftalepartierne kan mødes og diskutere indholdet.

Italiens præsident: Danmarks opførsel vækker minder om de mørkeste kapitler i Europas historie

- Jeg har selv en hel del spørgsmål, jeg gerne vil stille ministeren og hendes embedsmænd. Blandt andet hvordan man skal kunne vurdere, om tingene har høj eller lav personlig værdi, siger Naser Khader, som dog tror på enighed blandt partierne.

De Konservative har ligesom Socialdemokraterne og Liberal Alliance tidligere efterlyst ændringer af det omdiskuterede smykkeforslag.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Drop ulandsbistanden og giv pengene til danske virksomheder

Jens Kindberg
Vi mangler i den grad vækst i Danmark. Økonomien har stået stille i 10 år, og i samme periode er andre lande løbet fra os. Vi er ikke længere en del af OECD’s top 10 liste over verdens rigeste lande, og der er intet, som tyder på, at vi kommer tilbage i top 10 sådan lige med det samme. Den manglende vækst går ud over velstanden og muligheden for at sikre den eftertragtede velfærd. Samtidig betaler vi 15 mia. kroner i ulandsbistand om året. Det svarer til 3.488,37 kroner pr. borger, som betaler skat ud over bundfradraget.
Annonce
Bolig
Pep haven op i decembermørket
Når mørket, kulden og de korte dage for alvor sætter ind, sættes havelivet på standby. Men lad julemåneden være en anledning til at sprede planteglæde og farve helt tæt på boligen. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her