*

Politik

Pind: Grænsekontrol giver flere asylansøgere

Grænsekontrol medfører "efter alt at dømme højere asyltal. Meget." Sådan skriver justitsminister Søren Pind (V) på Twitter efter et døgns grænsekontrol.

Efter et døgn med grænsekontrol er justitsminister Søren Pind klar til at fælde en foreløbig dom:

Grænsekontrol medfører efter alt at dømme flere asylansøgere her i landet, vurderer han.

Meldingen fra Pind kommer på det sociale medie Twitter, hvor han skriver, at »indrejsetallet« for mandag var 159 udlændinge. Indrejsetallet er politiets estimat for, hvor mange flygtninge og/eller migranter, der som minimum er rejst ind i landet. Af de 159 søgte 75 i går asyl i Danmark, og på den baggrund konkluderer Søren Pind, at:

Fakta: Husk pas
  • Regeringen besluttede 4. januar at indføre grænsekontrol ved den dansk-tyske grænse frem til foreløbig 14. januar.
  • Alle danske rejsende skal medbringe pas, når de rejser mellem Tyskland og Danmark. Danske statsborgere kan blive straffet for ikke at medbringe pas, men vil ikke blive afvist, hvis der ikke er tvivl om deres statsborgerskab, oplyser Rigspolitiet.
  • Grænsekontrollen er en stikprøve. Det er derfor ikke alle indrejsende, der bliver standset af politiet.
»Kontrol medfører med andre ord efter alt at dømme højere asyltal. Meget,« skriver han, men tilføjer, at »nu må vi se« de kommende dage:

»Holder de tal i de næste dage er tesen om at mere (grænse)kontrol fører flere asylansøgere med sig til fulde bekræftet. Mange flere. Vi taler om hver anden indrejsende, hvor det før var en brøkdel. Nu må vi se de næste dage om mønstret fortsætter,« skriver justitsministeren på Facebook.

Efter ét døgn med grænsekontrol: 18 personer nægtet indrejse i Danmark

Statsminister Lars Løkke Rasmussen meddelte mandag på et pressemøde, at omkring 55 personer om dagen søgte asyl i Danmark mellem jul og nytår.

Hvis de 75 ansøgninger i går er udtryk for en blivende tendens i asylansøger-tallet er der med andre ord sket en markant stigning på meget kort tid.

Normalt bliver indrejsetallet ikke offentliggjort på dagsbasis, men i dag valgte Pind altså at gøre en undtagelse. Til gengæld er regeringen nu begyndt at offentliggøre daglige tal for antallet af asylansøgninger, som det fremgår af grafen her:

Og nu vi er i gang med tallene...

Rigspolitiet offentliggjorde tidligere tirsdag den første statusrapport over det første døgn med grænsekontrol. De ca. 200 udkommanderede grænsebetjente udførte omkring 1.100 kontroller ved den dansk-tyske grænse, hvilket førte til, at 18 personer blev nægtet indrejse i Danmark. Derudover anholdt politiet tre personer, som nu er sigtet for menneskesmugling.

Politiet oplyste ikke, om de 18 afviste personer var flygtninge, migranter eller bare EU-borgere, der havde glemt de nødvendige id-papirer.

EU blåstempler foreløbig dansk grænsekontrol

Der er afsat 200 politifolk til grænsekontrollen langs den knap 70 kilometer lange grænsestrækning. I første omgang varer grænsekontrollen frem til 14. januar, men der er mulighed for at forlænge den yderligere 20 dage.

Ifølge Europa-Kommissionens foreløbige vurdering strider grænsekontrollen ikke imod Schengen-reglerne om åbne grænser internt i EU.

Onsdag har EU's migrationskommissær, Dimitris Avramopoulos, inviteret Danmark, Sverige og Tyskland til en slags forsoningsmøde om flygtningekrisen og Schengen-samarbejdet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Debat: Modsvar til Søren Pind
Arne Lago von Kappelgaard, Bjergbyvej 25, Herlev
Justitsminister Søren Pinds tanker i ”Søndagspanelet” 24/7 kræver i den grad et modsvar. Justitsministeren bør gribe i egen barm, før han forlanger, at enhver samfundsborger bør tage ansvar på sig.
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Flaget, festen og den færøske lilleput

Annika Smith
Er du som danskere flest, ved du det næppe. Men den nye færøske flagdag i Danmark – og især den færøske nationaldag, der blev fejret på Færøerne i denne uge – var noget helt særligt. Tro mig

Blog: Regeringens badeferie er slut

Mikael Jalving
Forestillingen om den muslimske guldalder er en illusion, og vort lands regering har holdt badeferie siden folketingsvalget sidste år bortset fra popsmart symbol- og smykkepolitik.

Blog: Jeg tager afstand som muslim, kvinde og rødhåret

Samira Nawa Amini
Det er uværdigt at udsætte sine medborgere for uretmæssig mistænkeliggørelse, og jeg er personligt en af dem, der bliver gal over dette tilbagevendende afstands-cirkus.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her