*

Politik

Regeringen vil skrotte udviklingsprojekter for at få råd til flygtninge

En plan for hvor og hvilke udviklingsprojekter, der skal spares på for at få råd til flygtninge, er klar.

Udviklingsminister Mogens Jensen (S) og finansminister Bjarne Corydon (S) har udarbejdet en liste med detaljer om, hvordan regeringen vil trække støtten fra for længst planlagte projekter i verdens fattigste egne for at betale for de mange asylansøgere herhjemme.

Planen er tophemmelig, men blev i weekenden afleveret til SF og Enhedslisten under et "hulemøde" i finanslovforhandlingerne, skriver Politiken tirsdag. De to partier er direkte imod besparelsen på udviklingsbistanden, som udgør 2,5 milliarder kroner næste år.

En betydelig del at den historisk store besparelse sker ifølge Politikens oplysninger på landeprogrammer i Afrika, hvor Danmark har bilaterale aftaler om udviklingsbistand inden for fattigdomsbekæmpelse, der er kerneopgaven for dansk udviklingsbistand.

Spareprogrammet sætter beløb på, hvor meget regeringen påtænker at spare på hvert partnerland og international organisation.

Få styr på fakta i asyldebatten

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra Mogens Jensen, men Udenrigsministeriet oplyser, at der "vil skulle opgives projekter og programmer, som Danmark i samarbejde med partnerorganisationer eller -lande har forberedt gennem lang tid".

Videre skriver ministeriet lige ud, at det vil svække Danmarks diplomatiske muligheder i den tredje verden.

- En så stor omlægning kan ikke gå ubemærket hen, og den vil også få konsekvenser for Danmarks mulighed for at påvirke den internationale udvikling i den retning, vi ønsker, hedder det ifølge Politiken.

Regeringen: Uændret asylboom i 2015

SF og Enhedslisten skal bruge en del af tirsdagen på at koordinere indsatsen, inden de går sammen til finanslovforhandlinger hos Bjarne Corydon klokken 18:00.

Milliardbesparelsen på udviklingsbistanden er sammen med dagpengeområdet de store knaster for de to venstrefløjspartier, som regeringen fortsat satser på at indgå finanslovaftale med.

Udviklingsminister Mogens Jensen forklarer i en skriftlig kommentar, at der ikke bliver planer om at lukke hele landeprogrammer.

- Pengene vil blandt andet blive fundet ved at udskyde visse planlagte udviklingsprogrammer, nedjustere den forudsete støtte til en række samarbejdslande og organisationer samt i visse tilfælde annullere planlagte støttebidrag, skriver udviklingsministeren til Politiken.

/ritzau/
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Alarmklokkerne bimler løs over ekstrem ulighed

Josephine Fock
Hvis vi skal bevare vores frie, lige og sikre samfund, må vi bremse den ekstreme ulighed, der kommer til udtryk ved, at otte mennesker ejer lige så meget som halvdelen af jordens befolkning

Blog: Fake News

Morten Uhrskov Jensen
Advarsel: Alt hvad der står i det følgende, er svindel og humbug. Hvem vil ikke gerne have sin artikel på en EU-liste?
Annonce
Danskerne er vilde med selvbetjening i lufthavnen
Mens andre flyselskaber kæmper om at klemme mest mulig luksus ind i en flyvning, så går SAS den modsatte vej. Her gælder det enkelthed og selvbetjening – for vi danskere elsker, når vi kan selv. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her