*

Politik

Næstformand sætter S-ordfører på plads i asyldebat

Socialdemokraterne ser ikke flygtninge som »uønskede gæster,« fastslår næstformand i folketingsgruppen.

Ane Halsboe-Jørgensen, næstformand i Socialdemokraternes folketingsgruppe, sætter partiet udlændingeordfører på plads. Foto: Mads Hansen

Det er ikke Socialdemokraternes generelle synspunkt, at flygtninge er "uønskede gæster," som partiets udlændinge- og integrationsordfører Mette Reissmann, ellers har sagt til Jyllands-Posten

Det fastslår næstformand i partiets folketingsgruppe, Ane Halsboe-Jørgensen, over for politiken.dk.

"Det er vigtigt for mig at sige, at det ikke var ord, jeg ville have brugt, og at det ikke er Socialdemokratiets holdning. Det er mennesker, der er i en meget svær situation, og det skal vi huske på, når vi taler om dem," siger Ane Halsboe-Jørgensen, som fastslår, at man skal tale ordentligt om flygtninge.

S-ordfører i strid modvind efter flygtningeudtalelser

I en artikel fra torsdagens Jyllands-Posten om asyldebatten sagde Mette Reissmann følgende:

"Vi skal huske på, at dem, der kommer hertil, får asyl. Men vi sender ikke en invitation, og vi ringer ikke for at få dem her op. Flygtninge er uønskede gæster, uanset hvordan du vender og drejer det."

Udtalelsen er faldet flere socialdemokrater for brystet, herunder tidligere DSU-formand Camilla Schwalbe, folketingskandidat Anne Paulin og politisk ordfører på Københavns Rådhus, Yildiz Akdogan.

Socialdemokraten Mette Gjerskov, der er formand for Udenrigspolitisk Nævn, har også lagt afstand til Mette Reissmanns flygtningekommentar.

"Jeg håber, at hun er blevet rimelig stramt fortolket i den udtalelse," sagde hun torsdag aften i Debatten på DR2 og over for TV 2 News udtrykker hun i dag håb om, at Reissmann er blevet "citeret for stramt."

Biskopper blander sig i asyldebat: »Hvor er næstekærligheden?«

Dét håb maner Jyllands-Postens chefredaktør, Pierre Collignon, til jorden:

”Vi har interviewet på bånd, og der er slet ikke noget at komme efter. Det er fuldstændig korrekt og fair citeret,” siger han.

Jyllands-Posten har fredag forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Ane Halsboe-Jørgensen og Mette Reissmann.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Befolkningsudskiftning

Morten Uhrskov Jensen
Hvor stor en rolle spiller det, om Dansk Folkeparti har indflydelse eller ej?

Blog: Europa efter Europa

Mikael Jalving
Merkels problem er også vores problem. Migranterne kan ikke fortsætte med at komme herop, uden at vores samfund forvandles til uigenkendelighed.

Blog: Et pudseløjerligt valg

Morten Uhrskov Jensen
Der er plads til en ret stor religiøs sekt hertillands.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her