*

Kommunalvalg
Politik

S-ordfører i strid modvind efter flygtningeudtalelser

Udtalelser, om at flygtninge er "uønskede gæster", gør Mette Reissmann upopulær internt i partiet

Mette Reissmann er blevet kritiseret hårdt af sine partifæller, efter at hun i en artikel i Jyllands Posten udtalte, at flygtninger er "uønskede gæster, uanset hvordan du vender og drejer det". Foto: Astrid Dalum

Torsdag kunne Jyllands-Posten fortælle, at flere danske biskopper synes, at der mangler næstekærlighed i den danske debat om asylregler og flygtninge.

Det var imidlertid ikke alle, der var enige i den kritik. Blandt andet sagde Socialdemokraternes udlændinge- og integrationsordfører, Mette Reissmann til Jylland-Posten, at flygtninge er uønskede gæster i Danmark.

"Vi skal huske på, at dem, der kommer hertil, får asyl. Men vi sender ikke en invitation, og vi ringer ikke for at få dem her op. Flygtninge er uønskede gæster, uanset hvordan du vender og drejer det," udtalte hun.

Biskopper blander sig i asyldebat: »Hvor er næstekærligheden?«

Mette Reissmanns udtalelser fik i første omgang folketingskandidat for Socialdemokraterne i Skive Anne Paulin til tasterne.

Senere om torsdagen uddybede Anne Paulin så sin kritik af partifællen.

"Jeg synes, det er en ret voldsom tone. Hun taler om flygtninge som et onde. Det er jo mennesker i nød, som vi har pligt til at hjælpe. Vi har sgu et ansvar for at hjælpe dem," sagde hun til DR.

Socialdemokraten Mette Gjerskov, der er formand for Udenrigspolitisk nævn, tog også stilling til, og afstand fra, Mette Reissmanns udtalelser, da hun i Debatten på DR2 torsdag aften snakkede med om Danmarks holdning til flygtninge.

Ifølge Mette Gjerskov, som sagde, at hun håbede Mette Reismann var blevet stramt citeret for sin udtalelse, har danskerne mistet noget af vores medmenneskelighed. Ansvaret for det ligger ifølge hende hos os alle sammen, Socialdemokraterne inklusiv.

"Hvor man for ti til tyve år siden fokuserede mere på, hvad de mennesker, der kom hertil, havde brug for af hjælp, så fokuserer man i dag på, hvordan vi kan slippe af med dem," sagde hun.

Påstanden om, at Mette Reismanns citat i Jyllands-Posten skulle være strammet, afvises af chefredaktør Pierre Collignon.

"Vi har interviewet på bånd, og der er slet ikke noget at komme efter. Det er fuldstændig korrekt og fair citeret.”

ildiz Akdogan, der er Socialdemokraternes politiske ordfører i Københavns Borgerrepræsentation og netop har over taget Karen Hækkerups plads i Folketinget, har heller ikke meget til overs for Mette Reissmanns udtalelse.

Og den socialdemokratiske rådmand på Frederiksberg, Michael Vindfeldt, undrer sig over, om udtalelsen stammer fra den samme Mette Reissmann, som i 2011 ville afskaffe 24-årsreglen.

Det har ikke været muligt for Jyllands-Posten at få en kommentar fra Mette Reissmann.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Fem borgerlige pejlemærker for fremtiden København

Jens-Kristian Lütken
Efter 100 år med Socialdemokratiet ved magten i København er der brug for forandring og nytænkning

Blog: Venstre skærer i velfærden og lyver om det

Christian Rabjerg Madsen
Da Socialdemokratiet i 2015 advarede om, at Venstre ville skære velfærden, afviste V-borgmestrene det som en skræmmekampagne. I dag kan vi desværre konstatere, at Socialdemokratiet fik ret. Venstre har skåret dybt i velfærden.

Blog: Det er bedre med slap penis

Lars Boje Mathiesen
Magtmisbrug og sexchikane er alvorligt. Det må Alternativet forholde sig til - partinavn eller ej.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her