*

Politik

Minister: Bedre tone skal bekæmpe ekstremisme

Vi skal tale bedre om indvandrere for at undgå ekstremisme, siger integrationsminister Karen Hækkerup.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S). Foto: Niels Hougaard

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) tager kraftigt afstand fra de udtalelser, som salafister kommer med i søndagens udgave af Jyllands-Posten, hvor de bl.a. taler om, at Kurt Westergaard skal slås ihjel, og at danske soldater bør komme hjem i kister.

”Jeg betragter det her som meget alvorligt. Alt hvad der vil undergrave vores demokrati, skal vi slå hårdt ned på og konsekvent ned på,” siger ministeren, som samtidig understreger, at en bedre tone i debatten om udlændinge også er nødvendig.

Med inspiration fra den norske statsminister Jens Stoltenbergs ord efter Utøya-massakren siger Karen Hækkerup:

”Vi skal bekæmpe terrorisme og ekstremisme med mere åbenhed, vi skal give alle en mulighed for at være med. Vi skal ikke lukke os om os selv.”

"Vi skal inkludere folk"

Social- og integrationsministeren mener, at lukkethed og en hård tone kan få folk til at vende samfundet ryggen.

”Vi skal inkludere folk, så de ikke føler, at de bliver ramt af uretfærdighed og undertrykkelse, fordi vi ved, at det er det, der skubber folk væk fra os og over i et andet fællesskab, som kan være katastrofalt både for dem og for os,” siger Hækkerup, som betoner, at ekstremisme også er andet end militant islamisme.

”Det kan være hooliganisme, det autonome miljø eller folk, der bekender sig til at ville omstyrte hele vores demokrati og erstatte det med et kalifat,” siger Karen Hækkerup.

Ny håndbog

Alle grupper er blandt dem, som nu vil lave en kortlægning af. Samtidig håber Karen Hækkerup, at en håndbog, der blev udgivet i denne uge, vil hjælpe pædagoger, lærere og andre med at blive opmærksomme på, hvis unge er i færd med at blive radikaliseret.

Jo før man kan stoppe en radikaliserings-process, jo bedre, påpeger Karen Hækkerup:

”Det er rigtigt svært at komme ud af et fællesskab, som man er blevet knyttet til, og hvor man hele tiden får at vide:

"Det er godt du er her. Der er brug for dig". De meldinger har vi alle sammen behov for at få, og det har unge, der bliver tiltrukket af ekstremisme, selvfølgelig også.”

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Når undtagelsestilstand bliver nødvendig

Olav Skaaning Andersen
Vi lever i en tid, hvor vores demokrati er truet. Derfor må vi finde os i, at undtagelsestilstande bruges til at beskytte vore samfund.

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.
Annonce
Bolig
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere
Hun fandt sit kreative drive på en gård langt ude på landet
Cecilie Elisabeth Rudolph er en kreativ sjæl, som både arbejder med tekstil-, print- og materialedesign. Hun deltager netop nu i udstillingen “Our Scissors” om Fiskarssakse på Helsinki Design Museum og har et julesamarbejde med designfirmaet Stilleben. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her