*

 

Politik

Minister: Bedre tone skal bekæmpe ekstremisme

Vi skal tale bedre om indvandrere for at undgå ekstremisme, siger integrationsminister Karen Hækkerup.

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S). Foto: Niels Hougaard

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) tager kraftigt afstand fra de udtalelser, som salafister kommer med i søndagens udgave af Jyllands-Posten, hvor de bl.a. taler om, at Kurt Westergaard skal slås ihjel, og at danske soldater bør komme hjem i kister.

”Jeg betragter det her som meget alvorligt. Alt hvad der vil undergrave vores demokrati, skal vi slå hårdt ned på og konsekvent ned på,” siger ministeren, som samtidig understreger, at en bedre tone i debatten om udlændinge også er nødvendig.

Med inspiration fra den norske statsminister Jens Stoltenbergs ord efter Utøya-massakren siger Karen Hækkerup:

”Vi skal bekæmpe terrorisme og ekstremisme med mere åbenhed, vi skal give alle en mulighed for at være med. Vi skal ikke lukke os om os selv.”

"Vi skal inkludere folk"

Social- og integrationsministeren mener, at lukkethed og en hård tone kan få folk til at vende samfundet ryggen.

”Vi skal inkludere folk, så de ikke føler, at de bliver ramt af uretfærdighed og undertrykkelse, fordi vi ved, at det er det, der skubber folk væk fra os og over i et andet fællesskab, som kan være katastrofalt både for dem og for os,” siger Hækkerup, som betoner, at ekstremisme også er andet end militant islamisme.

”Det kan være hooliganisme, det autonome miljø eller folk, der bekender sig til at ville omstyrte hele vores demokrati og erstatte det med et kalifat,” siger Karen Hækkerup.

Ny håndbog

Alle grupper er blandt dem, som nu vil lave en kortlægning af. Samtidig håber Karen Hækkerup, at en håndbog, der blev udgivet i denne uge, vil hjælpe pædagoger, lærere og andre med at blive opmærksomme på, hvis unge er i færd med at blive radikaliseret.

Jo før man kan stoppe en radikaliserings-process, jo bedre, påpeger Karen Hækkerup:

”Det er rigtigt svært at komme ud af et fællesskab, som man er blevet knyttet til, og hvor man hele tiden får at vide:

"Det er godt du er her. Der er brug for dig". De meldinger har vi alle sammen behov for at få, og det har unge, der bliver tiltrukket af ekstremisme, selvfølgelig også.”

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Viljen til at lede, og viljen til at tage ansvar

Holger K Nielsen
Der er nu seks uger til det amerikanske præsidentvalg og tidligere statsminister og NATO-generalsekretær, Anders Fogh Rasmussen udkommer med sin nye bog ”Viljen til at lede”, der opfordrer amerikanerne til at bruge deres stemme på at vælge en præsident, der er villig til at påtage sig internationalt ansvar.

Blog: Pas på: Nye Borgerlige taler til stodderen i folk, og han har kronede dage

Camilla Schwalbe
De nye borgerlige overgår Dansk Folkeparti på menneskesyn og værdipolitik. De siger al det, som det dunkle vælgerdyb vil høre. Og de har en ”femme fatale” til at lokke folk mod bunden.

Blog: Thulesen Dahl har stadig ikke leveret resultater

Rune Toftegaard Selsing
Thulesen Dahl lever højt på sit partis troværdighed i udlændingespørgsmålet. I realiteten har han endnu ikke leveret hverken virkningsfulde forslag eller resultater.
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere
Bolig
Hvorfor trækker byggesager ud i nogle kommuner?
I to kommuner tager det kun fire dage, mens det i en anden kommune tager hele 101 dage at få en byggetilladelse, men hvorfor er der så stor forskel på sagsbehandlingen i kommunerne? 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her