*

Kommunalvalg
Politik

Snyd og plat skal give udvisning

Slut med sager om flygtninge, der modtager danske sociale ydelser og tjener gode penge i det tidligere hjemland. Vi vil ikke finde os i det, siger integrationsministeren.

Vi vil ikke finde os i misbrug af familiesammenføringsreglerne, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V). Foto: Polfoto/Martin Bubandt

Regeringen og Dansk Folkeparti vil snyd og plat til livs efter historier i medierne om irakiske flygtninge med store poster i hjemlandet og danske sociale ydelser.

"Vi vil ikke finde os i misbrug af reglerne. Det er selvfølgelig uholdbart, at man kan være halvmillionær og oppebære store sociale ydelser," siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

Pensionister skal melde sig

Blandt stramningerne er, at der indføres en meddelelsespligt for førtids- og folkepensionister med fast bopæl i Danmark, som rejser til lande uden for EU i længere sammenhængende perioder på f.eks. over to måneder.

Der indføres stikprøvekontrol i sager om social pension med mulighed for at udtage sager til nærmere kontrol uden en konkret mistanke.

Kontrol med ferierejser

Der skal indføres kontrol med flygtninge, der rejser på ferie i hjemlandet. Og socialt bedrageri skal kunne føre til udvisning af Danmark.

"Vi vil have mulighed for at udvise personer, der i den grad misbruger vores sociale system," siger udlændingeordfører Peter Skaarup (DF).

Dansk Folkeparti har også fået lovning på et større servicetjek af udlændingelovgivningen, og så vil partiet bede regeringen om at styrke politiets udlændingeafdeling.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Tillykke til Danmark med nederlaget

Anders Vistisen
Danske skatteydere kan glæde sig over, at det europæiske lægemiddelagentur ikke endte i Danmark.

Blog: Stem Enhedslisten ind – og skattely ud

Rune Lund
Alle steder i kommuner og regioner, hvor vi kan forhindre skattespekulanterne i at få snablen ned i fælleskassen, er en sejr.

Blog: Detektor er venstreorienteret propaganda

Rune Toftegaard Selsing
På en god dag er DR's Detektor bare mildt ubegavet og venstreorienteret. På en dårlig er det sammenligneligt med propganda fra den gamle østblok.
Annonce
Ældre Sagen har kæmpet under valgkampen: »Jeg håber, at der blev tænkt på de ældre i stemmeboksen«
Niels Mark fra Ældre Sagens lokalafdeling i Hadsten, der repræsenterer 6.500 ældre fra Favrskov Kommune, har gennem valgkampen kæmpet for de ældre, men kampen fortsætter også efter valgresultatet har tikket ind. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her