*

Her er bedst at bo
Politik

Snyd og plat skal give udvisning

Slut med sager om flygtninge, der modtager danske sociale ydelser og tjener gode penge i det tidligere hjemland. Vi vil ikke finde os i det, siger integrationsministeren.

Vi vil ikke finde os i misbrug af familiesammenføringsreglerne, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V). Foto: Polfoto/Martin Bubandt

Regeringen og Dansk Folkeparti vil snyd og plat til livs efter historier i medierne om irakiske flygtninge med store poster i hjemlandet og danske sociale ydelser.

"Vi vil ikke finde os i misbrug af reglerne. Det er selvfølgelig uholdbart, at man kan være halvmillionær og oppebære store sociale ydelser," siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

Pensionister skal melde sig

Blandt stramningerne er, at der indføres en meddelelsespligt for førtids- og folkepensionister med fast bopæl i Danmark, som rejser til lande uden for EU i længere sammenhængende perioder på f.eks. over to måneder.

Der indføres stikprøvekontrol i sager om social pension med mulighed for at udtage sager til nærmere kontrol uden en konkret mistanke.

Kontrol med ferierejser

Der skal indføres kontrol med flygtninge, der rejser på ferie i hjemlandet. Og socialt bedrageri skal kunne føre til udvisning af Danmark.

"Vi vil have mulighed for at udvise personer, der i den grad misbruger vores sociale system," siger udlændingeordfører Peter Skaarup (DF).

Dansk Folkeparti har også fået lovning på et større servicetjek af udlændingelovgivningen, og så vil partiet bede regeringen om at styrke politiets udlændingeafdeling.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Flere burde ønske danske muslimer glædelig Eid

Siddik Lausten
Selvfølgelig skal statsministeren ønske ”glædelig Eid”. Og måske var der langt flere danskere, der skulle gøre det samme.

Blog: Færre migranter til Europa og flere kondomer til Afrika

Mikael Jalving
Menneskesyn er forklædt religiøsitet, det er åndelighed i metermål: Enten har du det rigtige menneskesyn eller også er du et dumt svin.
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her