*

Politik

Snyd og plat skal give udvisning

Slut med sager om flygtninge, der modtager danske sociale ydelser og tjener gode penge i det tidligere hjemland. Vi vil ikke finde os i det, siger integrationsministeren.

Vi vil ikke finde os i misbrug af familiesammenføringsreglerne, siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V). Foto: Polfoto/Martin Bubandt

Regeringen og Dansk Folkeparti vil snyd og plat til livs efter historier i medierne om irakiske flygtninge med store poster i hjemlandet og danske sociale ydelser.

"Vi vil ikke finde os i misbrug af reglerne. Det er selvfølgelig uholdbart, at man kan være halvmillionær og oppebære store sociale ydelser," siger integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V).

Pensionister skal melde sig

Blandt stramningerne er, at der indføres en meddelelsespligt for førtids- og folkepensionister med fast bopæl i Danmark, som rejser til lande uden for EU i længere sammenhængende perioder på f.eks. over to måneder.

Der indføres stikprøvekontrol i sager om social pension med mulighed for at udtage sager til nærmere kontrol uden en konkret mistanke.

Kontrol med ferierejser

Der skal indføres kontrol med flygtninge, der rejser på ferie i hjemlandet. Og socialt bedrageri skal kunne føre til udvisning af Danmark.

"Vi vil have mulighed for at udvise personer, der i den grad misbruger vores sociale system," siger udlændingeordfører Peter Skaarup (DF).

Dansk Folkeparti har også fået lovning på et større servicetjek af udlændingelovgivningen, og så vil partiet bede regeringen om at styrke politiets udlændingeafdeling.

null
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: EU fylder 60 år – og det er værd at fejre

Jens-Kristian Lütken
Folkevandringer og globaliseringens skyggesider bliver EU's udfordringer de kommende år.

Blog: Jeg frygter sommeren. Min krop er slet ikke klar

Siddik Lausten
Jeg frygter at skulle stå ved havnebadet i København foran unge veltrænede mænd og konkurrere om kvindernes blikke.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her