*

Politik

V: Mærkeligt hvis tuneser får erstatning

De mange måneders fejlagtig frihedsberøvelse af en tuneser får ikke Venstre til at vakle i troen på Politiets Efterretningstjeneste, PET. Tværtimod finder partiets retsordfører, Kim Andersen, det mærkeligt, hvis der kommer en erstatning ud af, at Højesteret har underkendt PET's grundlag for at sætte manden i fængsel for påståede mordplaner mod tegneren bag Muhammed med bombe i turbanen.

- Det vil for mange og mig virke meget mærkeligt, hvis det danske samfund skal betale en erstatning til den 37-årige. Men det må retten afgøre, siger Kim Andersen.

- Vi har et retssamfund med principper, vi skal stå vagt om. Det indebærer, at er man uretmæssigt fængslet, så kan man få en erstatning. Det specielle ved denne sag er, at ingen ved, om han reelt har været uretmæssigt fængslet, siger Kim Andersen.

- Jeg er sikker på, at PET har haft et solidt grundlag for at foretage de anholdelser i februar, siger Kim Andersen til Ritzau.

Samtidig mener han, at sagen viser behovet for et bedre system omkring terrormistanke, administrativ udvisning og tålt ophold, som gælder for den 37-årige tuneser.

Ritzau

Flemming Lassen

  • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
  • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
  • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
  • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
  • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her