*

Politik

V: Mærkeligt hvis tuneser får erstatning

De mange måneders fejlagtig frihedsberøvelse af en tuneser får ikke Venstre til at vakle i troen på Politiets Efterretningstjeneste, PET. Tværtimod finder partiets retsordfører, Kim Andersen, det mærkeligt, hvis der kommer en erstatning ud af, at Højesteret har underkendt PET's grundlag for at sætte manden i fængsel for påståede mordplaner mod tegneren bag Muhammed med bombe i turbanen.

- Det vil for mange og mig virke meget mærkeligt, hvis det danske samfund skal betale en erstatning til den 37-årige. Men det må retten afgøre, siger Kim Andersen.

- Vi har et retssamfund med principper, vi skal stå vagt om. Det indebærer, at er man uretmæssigt fængslet, så kan man få en erstatning. Det specielle ved denne sag er, at ingen ved, om han reelt har været uretmæssigt fængslet, siger Kim Andersen.

- Jeg er sikker på, at PET har haft et solidt grundlag for at foretage de anholdelser i februar, siger Kim Andersen til Ritzau.

Samtidig mener han, at sagen viser behovet for et bedre system omkring terrormistanke, administrativ udvisning og tålt ophold, som gælder for den 37-årige tuneser.

Ritzau

  • Hollande på ferie (2012): Franskmændenes indtryk af deres præsident lider det første store knæk, da de ser ham holde afslapningsferie i Sydfrankrig. Han kritiseres for ikke at tage embedet alvorligt nok.
  • Budgetminister taget for skattefusk (2013): Jérôme Cahuzac, præsidentens budgetminister, træder tilbage efter afsløringer om, at han har haft en hemmelig bankkonto i skattely i ca. 20 år.
  • Krigen i Mali (2013): Francois Hollande sender franske militærstyrker til det vestafrikanske land Mali for at bekæmpe islamistiske oprørere. Den franske præsident viser for første gang, at han tør tage store militære beslutninger.
  • Den utro præsident (2014): Sladdermagasinet Closer afslører, at Hollande tager på natlige scooterbesøg hos den franske skuespiller Julie Gayet. Affæren får hans samlever, Valérie Trierweller, til at forlade Elysée-palæet. Hun skriver en bog om ydmygelsen.
  • Terrorangreb (2015-): Frankrig har i Hollandes regeringstid været ramt af en stribe blodige terrorangreb. Hver gang har præsidenten haft til opgave at berolige befolkningen, og her er han blevet rost for at holde den samlet.
  • Arbejdsmarkedsreformer (2016): Hollande og hans regering gennemtrumfer omfattende og omstridte arbejdsmarkedsreformer, som tusindvis af franskmænd demonstrerer imod.
  • ”En præsident burde ikke sige det her…” (2016): To journalister fra Le Monde udgiver en omstridt bog om præsidenten. Han kritiseres for at tale mere med journalister end at gøre noget godt for befolkningen.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Mest læste cykling
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her