*

Her er bedst at bo
Politik

Uro fra begyndelsen på KD's landsmøde

Kristendemokraternes landsmøde fik lørdag en urolig begyndelse.

Bodil Kornbek udfordres som formand på dagens landsmøde i Kristendemokraterne. Arkivfoto: Anders Brohus/Polfoto

Dele af partiets bagland satte fra begyndelsen af KD's landsmøde spørgsmålstegn ved fordelingen af delegerede fra de enkelte storkredse.

Formanden for KD i Københavns Storkreds, Nikolaj Feldbech Rasmussen, mente ikke, at antallet af delegerede var retvisende og levede op til partiets regler. Derfor stillede han fra begyndelsen af partiets landsmøde i Middelfart adskillige spørgsmål til landsmødeledelsen for at få en forklaring. Efter et kvarters diskussion endte det med, at partiets delegerede stemte om, hvorvidt landsmødet overhovedet var lovligt indkaldt. Et klart flertal endte dog med at godkende landsmødets format.

Kort efter gik partiformand Bodil Kornbek på talerstolen for at afgive sin beretning.

- Det er ingen hemmelighed, at Kristendemokraterne efter det andet nederlag ved et folketingsvalg er i krise. En krise, der inden for de seneste tre måneder har et nået et niveau, som er ganske uden sammenligning. I en sådan situation er det naturligt, at folk spørger til vores berettigelse, sagde Bodil Kornbek.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Flere burde ønske danske muslimer glædelig Eid

Siddik Lausten
Selvfølgelig skal statsministeren ønske ”glædelig Eid”. Og måske var der langt flere danskere, der skulle gøre det samme.

Blog: Færre migranter til Europa og flere kondomer til Afrika

Mikael Jalving
Menneskesyn er forklædt religiøsitet, det er åndelighed i metermål: Enten har du det rigtige menneskesyn eller også er du et dumt svin.
Annonce
Få flest kanaler for 300 kroner om måneden
Du kan få seks ud af de otte mest sete kanaler i en tv-pakke til under 300 kroner om måneden. Men overvej dit behov meget grundigt, siger Forbrugerrådet Tænk. 
Se flere
TV: IC4 Skrot
I Randers er man lige nu i gang med at skrotte fem ubrugelige IC4-togsæt. I første omgang har DSB skrællet togene for alt, hvad man kan bruge. Herefter er skrotfolkene gået i gang med klippesakse af den store slags. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her