*

Kommunalvalg
Politik

Uro fra begyndelsen på KD's landsmøde

Kristendemokraternes landsmøde fik lørdag en urolig begyndelse.

Bodil Kornbek udfordres som formand på dagens landsmøde i Kristendemokraterne. Arkivfoto: Anders Brohus/Polfoto

Dele af partiets bagland satte fra begyndelsen af KD's landsmøde spørgsmålstegn ved fordelingen af delegerede fra de enkelte storkredse.

Formanden for KD i Københavns Storkreds, Nikolaj Feldbech Rasmussen, mente ikke, at antallet af delegerede var retvisende og levede op til partiets regler. Derfor stillede han fra begyndelsen af partiets landsmøde i Middelfart adskillige spørgsmål til landsmødeledelsen for at få en forklaring. Efter et kvarters diskussion endte det med, at partiets delegerede stemte om, hvorvidt landsmødet overhovedet var lovligt indkaldt. Et klart flertal endte dog med at godkende landsmødets format.

Kort efter gik partiformand Bodil Kornbek på talerstolen for at afgive sin beretning.

- Det er ingen hemmelighed, at Kristendemokraterne efter det andet nederlag ved et folketingsvalg er i krise. En krise, der inden for de seneste tre måneder har et nået et niveau, som er ganske uden sammenligning. I en sådan situation er det naturligt, at folk spørger til vores berettigelse, sagde Bodil Kornbek.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Danske brune feminister skal have mere mod

Naser Khader
For mig at se, er lakmusprøven om man er en ægte brun feminist, at man tør udfordre de kvindeundertrykkende passager i Koranen.

Blog: En milepæl for regeringens uforståelige klimalogik

Christel Schaldemose
Udfasning af kulkraft inden 2030 er i bund og grund et godt mål. Men det er ikke regeringens eget.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her