*

Politik

EF-dom har ingen betydning for danskere

Den nye EF-dom om familiesammenføring har reelt ingen betydning for danskere.

Det viser research fra P1's Orientering på DR.

Årsagen er, at den svenske lovgivning i mange år allerede ligner den praksis, som EF-Domstolen vil have indført i alle medlemslande.

Det har altså med andre ord hele tiden været sådan, at danskere med job i Sverige kan blive gift med en kæreste, selv om vedkommende ikke har lov til at opholde sig i Sverige. Når ægteskabet er indgået, får den udenlandske ægtefælle sin EU-opholdstilladelse, og parret kan bosætte sig i Sverige. Derefter kan parret flytte til Danmark.

Det svenske Migrationsverket - pendanten til det danske Udlændingeservice - bekræfter over for P1's Orientering, at den omstridte Metock-dom ikke ændrer på praksis for danskere, som familiesammenføres via Sverige.

Så selvom statsminister Anders Fogh Rasmussen (V) vil tage den omstridte EF-dom op i EU, kan Danmark ikke ændre Sverigesmodellen.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: David Trads er ikke en farlig mand

Lars Boje Mathiesen
Nogle gange gør folk sig selv ligegyldige. Det er sket for David Trads. Han ved det bare ikke selv endnu.

Blog: Europa på vej mod ny Reformation

Mikael Jalving
Hvert folk er nødt til at finde en vej ud af det teologisk-politiske morads, det har skabt for sig selv ved at guddommeliggøre menneskerettighederne.

Blog: Migrantkrise? Nu skal yderligere 500.000 migranter mod Europa

Anders Vistisen
Trods massive migrant- og flygtningestrømme til Europa de senere år ønsker et flertal i EU-Kommissionen og EU-Parlamentet lovlig adgang til Europa for adskillige hundredtusinder af migranter.
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her