*

Politik

Pind: Hån mod Danmark hvis tunesere kan blive

Hvis de europæiske menneskeretskonventioner forhindrer Danmark i at udvise terrormistænkte tunesere, må Danmark overveje om, vi forsat skal tilslutte os dem. Det mener Venstres udenrigsordfører Søren Pind.

Flere eksperter i menneskeret vurderer, at en aktuel dom fra Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol, betyder, at det bliver vanskeligt for Danmark at sende de to tunesere hjem, som er mistænkt for at ville myrde Muhammedtegneren Kurt Westergaard, fordi Tunesien bruger tortur mod fanger.

Men det er en hån mod Danmark, mener Søren Pind, der blæser til opgør mod konventionerne.

- Det gør vores tiltræden af den europæiske menneskerettighedskonvention til en parodi. Det påtvinger os en forpligtelse til at beskytte mennesker, der vil os til livs, skriver Søren Pind på sin blog.

Hvis de juridiske udlægninger er korrekte, så kan konsekvensen ifølge Søren Pind blive et dansk opgør med konventionen.

- Konventioner er ikke guddommelige forpligtelser. Det er aftaler, indgået af lande mellem lande. Aftaler der indgås, kan opsiges. Men dertil må det ikke komme. Derfor må spørgsmålet stilles igen og igen til de, der afviser udvisning: Giv os et holdbart svar. Giv os et svar, hvor ondskaben i vores midte ikke skal tolereres. Hvor grove og hensynsløse krænkelser af gæstebuddet ikke blot går upåagtet hen. Hvor sanktionen giver mening, siger Søren Pind.

Ritzau

Flemming Lassen

 • Flemming Lassen (1902-1984) var en dansk funktionalistisk arkitekt, bror til arkitekten Mogens Lassen.
 • 'Den trætte mand' var oprindeligt tegnet til Snedkerlaugets Møbelkonkurrence i 1935 og er produceret i et halvt hundrede eksemplarer. Det var Flemming Lassens mål, at man skulle sidde »så varmt og trygt som en isbjørneunge i favnen på sin mor midt på indlandsisen« ifølge Bruun Rasmussen.
 • Min egen stol er Flemming Lassens egen stol, kun produceret i det ene eksemplar.
 • Flemming Lassen arbejdede sammen med arkitekten og designeren Arne Jacobsen i 1930'erne, men fik aldrig den store anerkendelse, da han levede.
 • Men nu er hans hyggelige og bamsede udtryk noget af det hotteste i udlandet.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
 • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
 • Har du spørgsmål? Find svaret her
De 50 største arkæologiske fund
Forsiden lige nu
Afstemningen

Sådan stemmer du

  Du kan afgive din stemme fra den 29. januar til og med den 5. februar, da afstemningen slutter. Du kan kun afgive én stemme på det fund, som du mener er det største. Det fund, der får flest stemmer, bliver offentliggjort i avisen og på vores site søndag den 12. februar. De tre fund, som får flest stemmer, vil også blive særligt omtalt på vores site, hvor vi offentliggør de tre kapitler fra bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, som fortæller om de kårede fund.

Her kan du stemme

Om temaet

Hvad er verdens største arkæologiske fund. Er det f.eks. Den kinesiske terrakottahær? Grauballemanden? Tutankhamons grav? Eller en anden spektakulær bygning, genstand eller person?

Jyllands-Posten inviterer i samarbejde med Aarhus Universitetsforlag læserne med til at kåre verdens største arkæologiske fund. Det fund, som er mest banebrydende. Fundet der måske fortæller den væsentligste historie om vores fortid, og hvordan vi har levet. Eller som bare er så storslået og fascinerende, at vi bliver slået omkuld af dets storhed og af bar begejstring over, hvad mennesket i virkeligheden er i stand til at skabe eller bygge.

Kåringen tager udgangspunkt i bogen ”50 fund - højdepunkter i arkæologien”, der er udgivet af Aarhus Universitetsforlag.

Alle, der stemmer, vil modtage ”50 fund - højdepunkter i arkæologien” som e-bog, og vi trækker desuden lod om 20 fysiske eksemplarer af den flotte bog blandt de læsere, der har stemt på det fund, der kåres som det allerstørste.

JP Anbefaler
Køb bogen

Køb bogen: "50 fund - højdepunkter i arkæologien"

  Hardback: 350 sider, rigt illustreret med farvefotos Redaktion: Vinnie Nørskov og Peter Pentz
  Forlag: Aarhus Universitetsforlag
  Pris: 349,95 kr. JP-abonnenter: 299 kr.
  Er udkommet og er fjerde bind i serien ”50 højdepunkter”. der tidligere har fortalt om de største opdagelser, ideer og opfindelser.

Køb bogen her

Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her