*

 

Politik

Søvndal overhaler Thorning

Helle Thorning-Schmidt er godt på vej til at miste sin status som oppositionens ubestridte leder.

SF er godt på vej til at indhente Socialdemokraterne som det største oppositionsparti. Kun fire procent skiller de to partier i ny måling. Søvndal rykker fra.

Helle Thorning-Schmidt er godt på vej til at miste sin status som oppositionens ubestridte leder. SF fortsætter med at hale ind på Socialdemokraterne, og to ud af tre af S-vælgere mener, at Villy Søvndal er den leder i oppositionen, der klarer sig bedst.

Det viser en ny måling, som Capacent Epinion har lavet for DR.

Søvndal klarer sig bedre

69 procent af Socialdemokraternes egne vælgere synes, at SF's formand klarer sig bedre end Helle Thorning-Schmidt. Det samme gør 76 procent af de danske vælgere over 18 år.

Kun syv procent af vælgerne generelt peger på Helle Thorning-Schmidt som den leder i oppositionen, der gør det bedst.

SF-formandens stærke position falder sammen med en betydelig styrkelse af SF og en svækkelse af Socialdemokraterne. Meningsmålingen giver SF en tilslutning på 18,6 procent, mens tilslutningen til Socialdemokraterne er faldet til 22,6 procent. Tendensen går igen i en måling, som Vilstrup har lavet for Politiken. Her får Socialdemokraterne 22,7 procent af stemmerne og SF 17,4 procent. Ved valget 13. november sidste år fik Socialdemokraterne 25,5 procent og SF 13 procent.

Regeringsblokken har fortsat opbakning fra 51,5 procent af vælgerne ifølge målingen.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blogs

Blog: Pas på: Nye Borgerlige taler til stodderen i folk, og han har kronede dage

Camilla Schwalbe
De nye borgerlige overgår Dansk Folkeparti på menneskesyn og værdipolitik. De siger al det, som det dunkle vælgerdyb vil høre. Og de har en ”femme fatale” til at lokke folk mod bunden.

Blog: Thulesen Dahl har stadig ikke leveret resultater

Rune Toftegaard Selsing
Thulesen Dahl lever højt på sit partis troværdighed i udlændingespørgsmålet. I realiteten har han endnu ikke leveret hverken virkningsfulde forslag eller resultater.

Blog: Frihed til alle – undtagen muslimerne?

Victor Boysen
Nye Borgerlige vil øge danskernes frihed, men ønsker samtidig et totalforbud mod tørklæder i det offentlige rum. Hvad blev der af friheden til danske muslimer?
Annonce
Biler
Årets Bil 2017: Her er kandidaterne til årets bilpris
Kåringen af Årets Bil i Danmark byder på godt 20 bilnyheder, der alle er på jagt efter at vinde hæderen. For første gang kan det blive en SUV, der løber med sejren, men hybridbilerne lurer. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her