*

Politik

Søvndal overhaler Thorning

Helle Thorning-Schmidt er godt på vej til at miste sin status som oppositionens ubestridte leder.

SF er godt på vej til at indhente Socialdemokraterne som det største oppositionsparti. Kun fire procent skiller de to partier i ny måling. Søvndal rykker fra.

Helle Thorning-Schmidt er godt på vej til at miste sin status som oppositionens ubestridte leder. SF fortsætter med at hale ind på Socialdemokraterne, og to ud af tre af S-vælgere mener, at Villy Søvndal er den leder i oppositionen, der klarer sig bedst.

Det viser en ny måling, som Capacent Epinion har lavet for DR.

Søvndal klarer sig bedre

69 procent af Socialdemokraternes egne vælgere synes, at SF's formand klarer sig bedre end Helle Thorning-Schmidt. Det samme gør 76 procent af de danske vælgere over 18 år.

Kun syv procent af vælgerne generelt peger på Helle Thorning-Schmidt som den leder i oppositionen, der gør det bedst.

SF-formandens stærke position falder sammen med en betydelig styrkelse af SF og en svækkelse af Socialdemokraterne. Meningsmålingen giver SF en tilslutning på 18,6 procent, mens tilslutningen til Socialdemokraterne er faldet til 22,6 procent. Tendensen går igen i en måling, som Vilstrup har lavet for Politiken. Her får Socialdemokraterne 22,7 procent af stemmerne og SF 17,4 procent. Ved valget 13. november sidste år fik Socialdemokraterne 25,5 procent og SF 13 procent.

Regeringsblokken har fortsat opbakning fra 51,5 procent af vælgerne ifølge målingen.

Ritzau
Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Velkommen til debatten
  • Når du kommenterer, accepterer du Jyllands-Postens debatregler
  • Har du spørgsmål? Find svaret her
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Annonce
Politisk analyse
Den politiske hitliste
Her ser du de politiske statusopdateringer, der hitter mest på Facebook lige nu. Se flere

Blog: Manden der reddede verden

Holger K Nielsen
For nylig kom det frem at Stanislav Petrov er død. Eller rettere: han døde i maj måned men først nu er dødsfaldet kommet frem til en større offentlighed

Blog: Legalisering af hash fjerner ikke bandeproblemet

Jens-Kristian Lütken
Det er hamrende naivt at tro, at hårdkogte kriminelle vil stoppe deres kriminelle aktiviteter, hvis indtægtsgrundlaget for hashsalget forsvinder på grund af en legalisering.
Annonce
I fjor blev usikker milliongevinst reserveret til senere – I år er millionerne straks lagt ind i budgettet klar til brug
Den forventede gevinst på 82 mio. kr. ved valg af model for budgettet bliver straks brugt til nye tiltag i Aarhus, selv om indtægten først kan endeligt opgøres om fire år. Nye Borgerlige kritiserer borgmesteren, som afviser at være uansvarlig. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her